QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Městský dům na Klatovské čeká kompletní přeměna - VIZUALIZACE

07.09.2018 13:58

Městská budova na Klatovské nedaleko křižovatky U Práce v Plzni bude v budoucnu nově sídlem Muzea generála Pattona. Podle odhadů vyjdou opravy na zhruba sto milionů.

Klatovská 19 - vizualizace

Objekt na Klatovské 19 v Plzni, ve kterém jsou interiéry Adolfa Loose a má být nově sídlem Muzea generála Pattona, by měl projít rekonstrukcí za desítky milionů. Hotová už je studie.

Návrh od architekta Ludvíka Gryma zpracovává architektonické, funkční a dispoziční řešení rekonstrukce budovy. To zahrnuje vojenskou expozici nazvanou Muzeum generála Pattona a dále plánovanou obnovu a vhodné využití zdejších Loosových interiérů, a to včetně jejich zpřístupnění veřejnosti a doplnění o potřebné administrativní prostory.

Předpokládané náklady na realizaci expozice a stavební úpravy činí přibližně 100 milionů korun bez DPH dle odhadu odpovídajícímu aktuálnímu stupni zpracování. Architektonická studie je připravena jako podklad pro zpracování dalších stupňů projektové dokumentace.

"Architektonicko-provozní studie vzešla z dvoufázového zadání. V první fázi bylo třem architektonickým kancelářím zadáno na základě jejich zkušeností a referencí zpracování jednoduché architektonické studie. Ze vzniklých návrhů vybrala odborná pracovní skupina autora, který své dílo dopracoval do podrobnosti finální studie. Stal se jím architekt Ludvík Grym, který má zkušenosti například s realizací rekonstrukce bytu Viléma Krause v Bendově ulici 10 v Plzni, který byl navržen Adolfem Loosem, stejně jako vysoce hodnotný interiér Semmlerova bytu v 1. patře domu na Klatovské 19,“ uvedla Stanislava Maronová z Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně.

"Návrh nabízí řešení, kde spolu může existovat rovnocenné partnerství osobností Loose a Pattona a kde zároveň dochází k vytvoření živého a současného prostoru, v němž je kladen důraz na návštěvníka. Nebude se tedy jednat o ryze exponátové muzeum,“ popsal první náměstek primátora Martin Baxa.

Předpokládané odhadované náklady činí dle studie přibližně 100 milionů korun bez DPH. K upřesnění dojde v rámci zpracování jednotlivých stupňů dokumentace. Architektonická studie je připravena jako podklad pro zpracování dalších stupňů projektové dokumentace. V tomto okamžiku se předpokládá zpracování dokumentace pro územní rozhodnutí pro stavební část a pokračování na dokumentaci, podrobnějším řešení pro expoziční část.

Klatovská 19

Vizualizace: Magistrát města Plzně

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24