Milovníci běžek mohou vyrazit na Domažlicko

04.01.2017 13:01

Desítky kilometrů upravených běžeckých tras aktuálně nabízí Domažlicko. Pokud bude přát počasí, bude se běžkovat i v Domažlicích. Čtěte podrobnosti.

SDC14662

Okolí Čerchova na Domažlicku aktuálně nabízí upravené běžecké trasy. Krom jiného mohou běžkaři i turisté využít nově opravenou útulnu na Malinovce.

V případě dobrých sněhových podmínek si potom bílé stopy budou moct milovníci lyžování užívat i přímo v Domažlicích. O lyžování se stará Sportovní klub Sněhaři Domažlice ve spolupráci s městem Domažlice, Domažlickými městskými lesy a OaS Český les.

"Chceme navázat na kvalitu a četnost úpravy lyžařských stop v oblasti Capartic a Čerchova, kde lyžaři mohou opět využívat velmi oblíbené zimní parkoviště pod Rozcestím pod Čerchovem,“ říká místopředseda SK Sněhaři Domažlice Martin Janovec.

Velkou novinkou v letošní zimní sezóně je nově opravená útulna v areálu  bývalé vojenské roty na Malinovce, která je všem lyžařům k dispozici v období upravených běžeckých stop kolem Čerchova o víkendech a prázdninách od 9 do 16 hodin. V útulně se mohou lidé ohřát, odpočinout si a občerstvit se z vlastních zásob. Podrobnosti k letošní novince najdete v článku zde.

Lyžařské stopy v okolí Capartic a Čerchova mají přes 60 kilometrů a jsou upravovány dvěma rolbami s cílem maximální kvality na víkendy a prázdniny vždy od 9 hodin ráno. Pro pěší a sáňkaře je upravována cesta „stadionka“ až pod vrchol Čerchova.

Když budou přát sněhové podmínky, bude se běžkovat i v Domažlicích. "Pokud sněhové podmínky dovolí, budou skútrem upravované také stopy v okolí Baldova s přístupem ze sídliště Kozinovo pole v Domažlicích a od Hanova parku a také v okolí domažlického baseballového hřiště pod Vavřincem," říká Kristýna Bublová z domažlické radnice.

"Prosíme o ohleduplnost pěší, cyklisty i jezdce na koních a neničení nákladně upravených lyžařských stop,“ dodal Janovec.

Aktuální informace najdou milovníci bílé stopy na www.snehari.cz nebo na www.domazlice.eu.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24