Miniaturu plzeňské katedrály už můžete vidět v Mariánských Lázních - FOTKY

26.06.2017 19:20

V Parku Boheminium byla slavnostně odhalena miniatura plzeňské katedrály sv. Bartoloměje. Jak dlouho vznikala a jak vysokou má věž? Čtěte podrobnosti a podívejte se na fotky ze slavnostního odhalení.

bartoloměj park Mariánské Lázně (2)
bartoloměj park Mariánské Lázně (2)bartoloměj park Mariánské Lázně (1)bartoloměj park Mariánské Lázně (3)bartoloměj park Mariánské Lázně (4)bartoloměj park Mariánské Lázně (5)bartoloměj park Mariánské Lázně (6)bartoloměj park Mariánské Lázně (7)bartoloměj park Mariánské Lázně (8)bartoloměj park Mariánské Lázně (9)

"Máme za sebou slavnostní odhalení modelu katedrály svatého Bartoloměje. Tím jsme završili několikaměsíční úsilí a zakončili tak první etapu vývoje projektu po našem příchodu. Model je úžasný, jak svým vzhledem, tak svými parametry," říká Tomáš Slifka z parku Boheminium v Mariánských Lázních.

Park v Mariánských Lázních je plný miniaturních památek a turistických cílů z celé republiky. Teď k nim přibyla i katedrála, která se ve skutečnosti pyšní nejvyšší kostelní věží v Čechách. V parku v Mariánských Lázních je výška věže přes 4 metry.

"Výroba trvala přes půl roku, na stavbě se podílelo celkem 9 modelářů a odpracovali neuvěřitelných 1 750 hodin," uvádí dále Tomáš Slifka. Slavnostní představení v parku Boheminium proběhlo o víkendu. Od soboty je tady tak k vidění jeden z nejvyšších modelů v Evropě!

Model byl vyroben ve věznici v Horním Slavkově. Následné malování a umělecké práce dělala modelářská dílna parku. Hodně složité bylo vybudovat také okolí modelu, včetně náměstí a přilehlého terénu. Tyto práce trvaly dlouhé 3 měsíce.

foto: Park Boheminium

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24