QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mladík se dožadoval po strážnících převozu do Dobřan

21.11.2017 13:11

Poměrně dost neobvyklý případ řešili hned v úterý ráno plzeňští strážníci. Dorazil za nimi zmatený mladík s tím, že by potřeboval odvézt do "blázince"...

DSC04888

Mladík přišel přímo na služebnu městské policie na Slovanech. Hned na první pohled nebyl úplně v pořádku. O tom se strážníci přesvědčili i během následného rozhovoru s rozrušeným mužem.

"Mladý muž působil velmi zmateně, bylo pravděpodobné, že byl zřejmě pod vlivem drog. Nejprve mluvil o tom, že měl autonehodu, pak volal na policii, ale nikdo nepřijel, proto bloudil po ulici a dožadoval se na městské policii toho, aby byla přivolána sanita, neboť jí moc potřebuje a nutně potřebuje do ´blázince´," říká mluvčí strážníků Jana Pužmanová.

Z jeho výpovědí se ale v podstatě nedalo určit, jestli je něco pravda. Jedno tvrzením vyvracel záhy jiným. Nicméně na převozu do Psychiatrické nemocnice v Dobřanech trval. "Během hovoru pak vytáhl doklad totožnosti, o kterém zpočátku tvrdil, že jej nemá, protože ho nechal i s celou taškou někde na ulici, v místě, kde ponechal vozidlo, a nakonec popřel i to, že by nějakou autonehodu vůbec měl," pokračuje mluvčí městské policie.

Strážníci nakonec mladíkovi přivolali záchranku. Ta ho následně převezla v podstatě tam, kam si od začátku přál. Mladík z Příbramska skončil ve zdravotnickém zařízení na psychiatrickém oddělení.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24