QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mlýnská strouha v Plzni uspěla v prestižní soutěži

21.10.2016 13:08

Mlýnská strouha v centru Plzně uspěla v soutěži "Park desetiletí". I když nezískala přímo první místo, na "medaili" to stačilo. Ocenění se dočkal i Borský park.

160905_Mlynska_strouha

Soutěž o titul "Park desetiletí" byla vyhlášená před několika měsíci a Plzeň do ní přihlásila kromě Mlýnské strouhy také Borský park. Výsledky jsou na světě a západočeská metropole bodovala.

Mlýnská strouha se umístila na třetím místě, o které se dělí s regionálním "kolegou" Ostrovem Santos v Sušici. Ceny udělovala odborná porota i veřejnost. "U diváckého hlasování skončila Mlýnská strouha na šestém místě, Borský park na 12. příčce. Ten navíc od odborné poroty dostal cenu za postupnou a dlouholetou obnovu. Chtěli bychom poděkovat všem, kteří se hlasování zúčastnili,“ uvedla Lucie Davídková ze Správy veřejného statku města Plzně, která do soutěže oba plzeňské parky přihlásila.

Soutěž vyhlásilo na jaře profesní sdružení Svaz zakládání a údržby zeleně. Odborná porota navštívila 15 přihlášených parků v celé republice, ceny vyhlásila 18. října. První místo obdržel park Komenského ve Zlíně, druhou příčku park na Slovanském náměstí v Brně-Králově Poli.

FOTO: Magistrát města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24