QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mlýnskou strouhu v Plzni čeká tradiční čištění. Vypouštět se začne už v týdnu

22.03.2017 12:14

Jezírko v Mlýnské strouze v Plzni se už na konci tohoto týdne začne vypouštět, aby se před novou turistickou sezónou pořádně vyčistilo a zrenovovalo.

160905_Mlynska_strouha

Mlýnská strouha patří v Plzni zejména během jara a léta k oblíbeným relaxačním zónám. Správa veřejného statku se tak o lokalitu velmi pečlivě stará a vyplácí se to. Nedávno Mlýnská strouha obsadila třetí místo v celorepublikové soutěži "Park desetiletí" (více zde).

Teď se chystá další tradiční úprava, která předchází startu hlavní sezóny. Jezírko čeká vypouštění a následně čištění. Podle informací magistrátu se začne voda vypouštět už v pátek 24. března.

Hned po víkendu pak oblast obsadí rybáři. V pondělí 27. března se chystá výlov vodní nádrže. Následovat budou nezbytné úpravy jako je čištění, doplnění geotextilie, dosázení a úprava květin a rostlin. Voda se začne znovu napouštět v pátek 31. března, během tří až čtyř dnů bude vyčištěné a zkrášlené jezírko opět plné. "Vrátí se sem i ryby – japonští koi kapři a ostroretky, které pomáhají udržovat čistou vodu,“ doplnila Ilona Pelíšková ze Správy veřejného statku města Plzně.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24