Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeň má dvojnásobného vicemistra v sommelierství - FOTKY

02.12.2015 8:01

Jako jediní zástupci Plzeňského kraje na soutěži sommelierů se opět blýskli studenti hotelové školy v Plzni u Borského parku. Přinášíme podrobnosti.

Zdroj foto_Petr Berka (7)
Zdroj foto_Petr Berka (7)Zdroj foto_Petr Berka (8)Zdroj foto_Petr Berka (3)Zdroj foto_Petr Berka (5)Zdroj foto_Petr Berka (1)Zdroj foto_Petr Berka (2)Zdroj foto_Petr Berka (4)Zdroj foto_Petr Berka (6)Zdroj foto_Petr Berka (9)

Plzeňská hotelová škola u Borského parku se pyšní dalším úspěchem. Po druhém místě v Bohemia Sekt Trophée Sommelier ČR v Mariánských Lázních, uspěl student plzeňské střední školy Vladimír Pribáň i v soutěži Sommelier Moravy 2015 ve Znojmě.

Obor Hotelnictví a cestovní ruch reprezentovali ve Znjomě hned 3 studenti školy. Do finále postoupil Vladimír Přibáň, který nakonec skončil na 2. místě a stal se tak opět vicemistrem. Těsně pod stupni vítězů se umístila Anežka Doubková a v první desítce se umístila i Alexandra Pekárková.

"Jsem moc rád, že dva naši žáci postoupili do finále, kde předvedli vše, co jsme společně ve škole pilně trénovali. Díky tomu příkladně reprezentovali nejenom naši školu, ale také jako jediní zástupci Plzeňský kraj. Ve finále museli před porotou servírovat sekt, opravovat chybný nápojový lístek a doplnit vhodné nápoje k menu. Po finálovém vystoupení pochválil viceprezident Asociace sommelierů ČR pan Ivo Dvořák teoretické znalosti našich žáků, které předvedli při prezentaci vinařské oblasti Morava a jejích podoblastí,“ komentuje výkony svých svěřenců učitel odborných předmětů Petr Berka.

Soutěž je zaměřená na zkvalitnění práce s vínem v gastronomii. Konkrétně na zdokonalení znalostí, prezentace, podávání, uskladnění vín a jejich snoubení s pokrmy v gastronomických provozech. Důraz je kladen na prohloubení znalostí o vínech z Moravy a Čech. Důležitou součástí soutěže byly přednášky odborníků o vínech s označením VOC, dále úroveň personálu ve službách a představení Asociace sommelierů ČR. V porotě zasedl například prezident asociace Martin Pastyřík, viceprezident Ivo Dvořák, šéfredaktor časopisu WINE & Degustation Michal Šetka.

FOTO: Petr Berka

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT