Modernizace bazénu na Slovanech přinesla první velké demolice - FOTKY

20.06.2018 15:02

Modernizace bazénu v Plzni na Slovanech nabírá na obrátkách. V současné době došlo už na větší demolice. Přinášíme aktuální fotky i vizualizaci finální podoby...

foto-qap-cz (9)
foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (18)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (17)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (6)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (19)AS_bazen_slovany_0000AS_bazen_slovany_0000_postcardASP_Slovany_2015_0002ggASP_Slovany_2015_0003ggASP_Slovany_2015_0000g

Dlouho diskutovaná rekonstrukce bazénu v Plzni na Slovanech odstartovala na konci května, kdy došlo na předání stavby. Momentálně už se demoliční práce rozjely naplno.

V rámci první etapy, která právě probíhá, dojde na nový dětský bazén se samostatným vstupem, kompletní zázemí a vybudovaná bude také nová výměníková stanice. Celkově první fáze modernizace vyjde na 46 milionů. Hotovo by mělo být v dubnu příštího roku, kdy bude rekonstrukce pokračovat druhou etapou. Ta bude zahrnovat výstavbu centrálního vstupu, recepce, nových šaten a přinese také novinku v podobě turniketového vstupu. Druhá fáze bude město stát 75 milionů.

"Cílem této rozsáhlé investice je kompletně zmodernizovat plavecký areál a udělat z něj špičkové volnočasové zařízení 21. století, které ještě více uspokojí nároky nejen plavců, ale i rodin s dětmi přicházejícími do bazénu za relaxací," říká primátor Martin Zrzavecký.

Podle technického náměstka primátora Pavla Šindeláře vznikne v první fázi zcela nový dětský bazén o rozměrech 11 x 7,44 metru, a to v prostorách výměníkové stanice. "Díky novému stropu uděláme ve stávajícím prostoru stanice a kotelny dvoupodlažní objekt. V přízemí budou technologie, v horním podlaží zázemí dětského bazénu a bazénová hala s hloubkou 0,9 metru, z níž se bude chodit do haly s velkým bazénem. Zároveň ale bude vybudován samostatný vstup do dětského bazénu, samozřejmostí jsou i šatny a sociální zázemí. Na místě současného dětského bazénu vzniknou prostory nových šaten,“ přiblížil Pavel Šindelář.

AS_bazen_slovany_0000_postcardSe zahájením druhé etapy se počítá na příští rok. Zahrne přestavbu stávajícího dětského bazénu na nové šatny, úpravu hlavního vstupu, vznik recepce a instalaci turniketového systému. "Počítáme s tím, že stávající hlavní vstup přes předsazené schodiště bude odstraněn a přesunut o patro níž, tedy do míst dnešního vstupu pro invalidy. Návštěvník se tím dostane do výhodné pozice, kdy má zajištěn bezbariérový přístup jak od hromadné dopravy, tak od parkoviště či parkovacího domu,“ přiblížil Tomáš Kotora.

Přestavba bazénu na Slovanech je naplánovaná tak, aby nemuselo dojít k uzavření areálu. V současné době už ožívají také plány na stavbu parkovacího domu. Ten už se projektuje a ve čtvrtek by o něm mělo mluvit i zastupitelastvo města.

Modernizace plaveckého areálu by se podle města neměla promítnout do výše vstupného.

FOTO: QAP.CZ

Vizualizace: Magistrát města Plzně

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24