Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Milavečtí budou světit nový obecní prapor

20.04.2010 11:20

Svatovojtěšskou pouť zpestří v Milavčích nejen zábava s kapelou Dexon´s, ale také slavnostní svěcení nového obecního praporu a znaku, na kterém v neděli 25. dubna zazní dokonce zbrusu nová píseň o Milavčích z pera místního ´řídícího´.

Milavče, kaple Vojtěška

Kapela Dexon´s bude hrát v sobotu 24. dubna na pouťové zábavě v Kulturním domě v Milavčích. Akce začíná ve 20 hodin.

"Pouťovou zábavu u nás pořádají dobrovolní hasiči," uvedl milavečský Josef Zíkak s tím, že kapela Dexon´s v čele se zpěvačkou Vlastičkou to umí pořádně rozjet. "Na neděli 25. dubna se pak těší celá obec. U kapličky Vojtěška proběhne od 14 hodin slavnostní svěcení nového obecního praporu a znaku!"

Pozvání na slávu přijal údajně domažlický starosta Miroslav Mach a poslanec Jan Látka. "Dětský pěvecký kroužek vystoupí s krátkým pásmem a náš pan řídící Vlastimil Weiner složil dokonce píseň o Milavčích, která tam zazní," dodal Zíka s tím, že většina Milavečských už chystá chodské kroje, aby šli na slavnostní svěcení praporu v plné parádě. O slavnostní atmosféru se postará také dechová hudba Hájenka "Takovéto symboly obce se nechávají vytvářet pouze jednou a natrvalo, jde tedy o velmi významnou událost nejen tohoto roku, ale i celé historie obce," sdělil starosta Milavčí Jan Sazama, který se v úterý 20. dubna vydal do Prahy. "Už máme od Poslanecké sněmovny písemné svolení, že můžeme prapor a znak vysvětit," prozradil QAPu.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT