Most v Liblíně se uzavřel. Komplikace bude řešit i záchranka - AKTUÁLNÍ FOTKY

21.03.2017 11:53

Od úterního rána je úplně uzavřený most v Liblíně, který propojuje Rokycansko a severní Plzeňsko. Náročná objížďka potrvá do léta. Čtěte podrobnosti!

10
10134256789111213

Dlouho avizované opravy mostu v Liblíně na Rokycansku odstartovaly. Most, který propojuje Rokycansko s obcemi na severním Plzeňsku, bude pro veškerou dopravu uzavřený několik měsíců.

Rozsáhlá generální oprava mostu je součástí rekonstrukce silnice z Břas do Liblína. Původně byla uzavírka nahlášená už od poloviny března, nakonec se most na Kozojedy úplně uzavřel v úterý 21. března v ranních hodinách. Řidiči tak musí využívat objízdnou trasu s využitím mostu ve Zvíkovci, která čítá zhruba čtyřicet kilometrů. Problémů tak budou tamní obyvatelé řešit v příštích měsících hned několik.

"Největší dopad to bude mít pro školní spojení, protože děti dojíždí do školy a školky v Kozojedech. Stejně tak je tam lékařská služba pro obyvatele," shrnuje starostka Liblína Ester Laláková s tím, že u mostu byla zřízená provizorní autobusová zastávka. Lidé tam mohou navíc parkovat svá auta, měli by ale myslet právě na autobusový provoz, aby ho neblokovali.

Problémy s dojezdy bude mít kvůli uzavírce nejspíš i záchranka. "Určitě to bude znamenat prodloužení dojezdů záchranné služby, protože k nám zajížděla záchranná služba z Kralovic, teď to bude zajišťovat stanoviště v Rokycanech," dodává starostka městyse.

Uzavírka potrvá zhruba čtvrt roku! O částečném otevření se nedá uvažovat...

Oficiálně má uzavření mostu trvat až do 2. července. Existuje lehká naděje, že při dobrém průběhu stavby by se mohl otevřít i v závěru června, nicméně to bude záviset na postupu prací.

Rozhodně se ale řidiči, ani tamní obyvatelé nedočkají předčasného, alespoň částečného otevření. Most se může otevřít až bude kompletně hotový. Každopádně pěší po něm mohou chodit, kvůli tomu je zřízeno i provizorní schodiště. Jednou z možných variant, jak si dopravu zkrátit, je také využití přívozu v Darové, který prošel na začátku roku kompletní generálkou, podrobnosti najdete v článku zde.

FOTO: Jaroslav Kreisinger

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT