QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Přívoz v Darové je po generální opravě, znovu se rozjede - FOTKY

21.02.2017 14:03

Přívoz v Darové, který poslední roky provozuje obec Břasy, prošel generálními opravami. Znovu zahájí provoz do začátku března. Čtěte podrobnosti!

5
5124367

Přívoz v Darové je jedinou spojnicí mezi obcemi na Plzeňsku a na Radnicku. Ročně převeze až dvacet tisíc lidí. Teď byl ale kvůli velkým opravám mimo provoz. Ten by se ovšem měl obnovit už v nejbližší době. 

Přívoz v Darové začal fungovat před desítkami let. Teprve v posledních letech se ale ustálil jeho provozovatel. V roce 2014 ho obec Břasy koupila od soukromníka. Nyní se vedení obce rozhodlo využít zimního počasí a vor generálně opravit. Došlo nejen na nátěry, ale i další dílčí opravy. Dostat ho na břeh, přitom nebylo vůbec nic jednoduchého. Podílet se na tom musela i těžká technika.

"Opravy vyšly na 350 tisíc. Jednalo se o kompletní opravu," říká starosta obce Miroslav Kroc s tím, že přívoz by měl opět fungovat už v nejbližších dnech. V současné době probíhají poslední úpravy a dokončovací práce. Nejpozději od března opět zahájí provoz. 

Přívoz je běžně v provozu celoročně, střídají se na něm tři převozníci. O služby je velký zájem a nejspíš se ještě zvýší. "Přívoz ročně přepraví na 10 tisíc aut a 20 tisíc osob. Nejspíš bude zájem ještě větší, protože se má uzavírat Liblínský most," dodává starosta Břas.

FOTO: fcb Obec Břasy

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24