QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Motorkář havaroval v zatáčce u Železné Rudy. Na silnici přistával vrtulník

29.09.2017 19:18     29.09.2017 19:32

Motorkáři poskytl první pomoc náhodně projíždějící lékař a zdravotní sestra. V akci byla i horská služba. 

FOTO_QAP_CZ (4)

Motocyklista havaroval dnes vpodvečer na silnici mezi Železnou  Rudou a Klatovy. S těžkým zraněním skončil v nemocnici. 27letý muž s největší pravděpodobností nezvládl řízení.


Naštěstí jel vzápětí kolem jeden z místních obyvatel, který nepropadl panice a ihned zavolal Horskou službu. "Nejdřív zalarmoval 
nás a pak i Zdravotnickou záchrannou službu, policii a hasiče. Ihned jsem vyrazil s potřebným zdravotnickým vybavením a během velmi krátké doby jsem dorazil na místo nehody,“
uvedl Petr Pospíšil ml. z Horské služby Šumava.

U zraněného motorkáře mezitím zastavil náhodně  projíždějící lékař se zdravotní sestrou. "Motorkář utrpěl pravděpodobně mnohočetnou zlomeninu paže a oba zdravotníci už začali s ošetřením. Bylo dobré, že jsem jim mohl poskytnout naše vybavení, takže ihned na místě dokázali zraněnému poskytnout infúzi,“ dodal Petr Pospíšil ml.

Postupně k nehodě dorazila i sanitka, hasiči, policie a nakonec do hor zamířil i vrtulník z Líní. "Pilot mohl dosednout nedaleko nás přímo na silnici, která v těch místech má celkem široké odstavné místo. Takže posádka si mohla zraněného muže převzít vzápětí po přistání,“ doplnil Petr Pospíšil ml. s tím, že vrtulník poté motocyklistu transportoval do plzeňské fakultní nemocnice.

"Denně řešíme úrazy cyklistů na horských kolech i koloběžkářů. A jednou za čas vzhledem ke krátkému dojezdovému času pomáháme i u silničních nehod, které se nás jinak víceméně netýkají,“ komentoval dnešní zásah Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24