QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Mrazy a sníh nedorazí ani v lednu. Teploty budou nadprůměrné

21.12.2015 7:02

Vypadá to, že letošní zima bude skutečně spíš připomínat podzim. Podle nových výhledů nás ani v první polovině ledna nečeká žádné výrazné ochlazení. Jak bude na Štědrý den?

Nebe QAp foto

Milovníci pravé zimy se sněhem a mrazy si nejspíš aktuální zimní sezónu moc neužijí. Podle nových měsíčních výhledů nás žádné velké ochlazení nečeká ani v příštích čtyřech týdnech. Do poloviny ledna by dál měly být teploty nadprůměrné.

"Období od 21. prosince 2015 do 17. ledna 2016 jako celek očekáváme teplotně nadprůměrné. První týden předpovědi (21.-27.12.) bude teplotně silně nadprůměrný. Další tři týdny předpokládáme teplotně slabě nadprůměrné. Noční teploty v některých dnech budou klesat pod bod mrazu, což je v lednu zcela běžné, avšak větší mrazy zatím nepředpokládáme," informoval ČHMÚ.

Z pohledu srážek by celé období mělo být průměrné až podprůměrné. Zejména první dva týdny budou na srážky spíš chudší, pak by jich mělo o něco přibývat. Vzhledem k teplotám se ale bude jednat spíš o déšť.

Mrholení, mlhy a teploty okolo 10 stupňů. Tak bude vypadat Štědrý den...

V pondělí nás čeká většinou zataženo s občasným deštěm, ten bude odpoledne a večer ustávat a místy by se mohla protrhat i oblačnost. Nejvyšší odpolední teploty se vyšplhají mezi 7 až 11 stupňů.

Také v úterý bude oblačno až zataženo, ojediněle se objeví i slabý déšť nebo mrholení. Počítat bychom sem tam měli i s mlhami. V noci naměříme 7 až 3 stupně, přes den 8 až 12.

Středa by měla být ve znamení polojasné oblohy, místy ale vydrží zataženo nízkou oblačností. Odpoledne a večer by oblačnosti mělo přibývat a dorazit by měl i déšť. Noční teploty klesnou mezi 6 až 2 stupně, denní vystoupí mezi 8 až 12.

Čtvrtek přinese zataženou až oblačnou oblohu s mlhami a ojediněle i mrholením. V noci naměříme 6 až 2 stupně, přes den budou teploty nejvýš mezi 6 a 10 stupni.

Velmi podobné to bude i v pátek. Opět bude oblačno až zataženo, místy se objeví slabý déšť a mrholení. Přechodně by ale mohlo být i polojasno. Noční teploty budou mezi 5 a 1 stupněm, odpolední mezi 4 a 8 stupni.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Oblačno až zataženo, ojediněle slabý déšť nebo mrholení. Místy přechodně až polojasno. Ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 6 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C, při malé oblačnosti až 11 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24