Muž chtěl uškrtit svoji manželku. Čelí obvinění z pokusu o vraždu

13.03.2017 12:33     13.03.2017 12:54

Kriminálka obvinila 66letého muže z Klatovska z pokusu o vraždu jeho manželky. Pokusil se ji uškrtit. Po útoku skončil muž v péči psychiatrů, teď už je ve vazbě.

FOTO_Pavel Němeček (5)

Trestní stíhání 66letého lékaře z Klatovska zahájili krajští kriminalisté o víkendu. K útoku na ženu ale došlo už ve čtvrtek minulý týden. Muž se pokusil svoji manželku uškrtit. Naštěstí se jí podařilo ze sevření uniknout.

"Vše se odehrálo na Klatovsku ve čtvrtek večer. Muž ve večerních hodinách nejdříve 51letou manželku slovně napadl, a když nereagovala, přistoupil k ní a začal ji rdousit. Žena se snažila bránit, ale manžel stisk nepovolil a v jednání pokračoval. Naštěstí se jí nakonec podařilo vysmeknout, utéct z domu a zavolat policii," popsala útok mluvčí Krajského ředitelství policie Plzeňského kraje Martina Korandová.

Policisté okmažitě vyrazili na místo, stejně jako záchranka. Ženu na místě ošetřili a v péči lékařů skončil i samotný útočník. Jeho psychický stav si nakonec vyžádal dokonce hospitalizaci na psychiatrii.

Policie muže následně v pátek zadržela a v sobotu pak padlo také obvinění. "Ještě ten den večer byl vzat do vazby. Za tento trestný čin hrozí pachateli trest odnětí svobody až na osmnáct let," dodává policejní mluvčí.

Podle všeho měl muž už v minulosti psychické problémy.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24