Muž utrpěl zranění při prořezávání stromu, letěl pro něj vrtulník - FOTO

20.03.2017 13:35

Zásah pozemních jednotek, ale nakonec i vrtulníku záchranky si vyžádal v pondělí vážný úraz muže na jižním Plzeňsku. Spadl z výšky zhruba pěti metrů při prořezávání stromu.

pád ze stromu

Na pomoc zhruba 40letému muži museli vyrazit záchranáři k obci Partoltice nedaleko Neuraz na jižním Plzeňsku v pondělí kolem poledne.

Na místo vyjela jak sanitka, tak i posádka s lékařem a nakonec přistával i vrtulní letecké záchranky. "Muž ročník 1975 utrpěl poranění při pádu ze stromu. Nicméně byl při vědomí," řekl k zásahu mluvčí záchranky Martin Brejcha s tím, že muže posádka vrtulníku předávala na urgentní příjem fakultní nemocnice v Plzni.

Okolnosti pádu šetří také policie. "Ke zranění muže došlo při prořezávání stromu. Ve výšce zhruba pěti až šesti metrů odřezával špičku stromu. Ta se měla zlomit a srazit muže na zem," popsala mluvčí policie Markéta Fialová.

Nastupující jaro s sebou přináší nejrůznější práce v lesích nebo na prořezávání porostů. Bohužel jsou s tím spojené i obdobné úrazy. V minulém týdnu například zasahoval vrtulník u Železné Rudy na Šumavě, kde utrpěla žena při práci v lese u železniční trati vážný úraz hlavy. Také v tomto případě skončila pacientka na emergency v Plzni.

FOTO: ZZSPK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24