Myší trus i obří nepořádek! Inspekce zavřela sklad restaurace - FOTKY

19.02.2018 14:02

Státní zemědělská a potravinářská inspekce opět vyrazila na kontroly restaurací. Tentokrát se problémy objevily ve Stříbře na Tachovsku.

1
13452

Kontrolou inspekce neprošla restaurace "Rotunda" v ulici Jiřího z Poděbrad ve Stříbře. Konkrétně sklad, kde inspektoři objevili záležitosti, které rozhodně do takové provozovny nepatří.

Ve skladu byl myší trus, podnik nebyl zajištění proti pronikání škůdců a obecně v něm byl velký nepořádek. Krom jiného inspekce zjistila poškození stěn. Hrozilo navíc riziko kontaminace potravin kvůli nevyhovujícím prostorům. Nakonec tak SZPI nařídila uzavření skladu restaurace. O otevření rozhodne až opakovaná kontrola.

SZPI může na špatný stav obchodů a provozoven upozorňovat i veřejnost...

Státní zemědělská a potravinářská inspekce nepodniká kontroly jen výhradně na základě vlastních podezření a zjištění, ale přijímá také podněty od veřejnosti. Pokud se tedy někomu nezdají podmínky například v prodejnách, ale i v restauracích a podobných podnicích, může se obrátit přímo na inspektory přes speciální formulář na webu SZPI zde.

Veřejnost může využívat také informační linku 542 426 625, která je v provozu vždy v pondělí a ve středu od 8:00 do 15:30.

FOTO: SZPI

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24