QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na běžkách v okolí šumavské Kvildy je nádherně! Podívejte se na fotky

14.02.2017 13:55

Tyto dny si na Šumavě užívá snad každý. Krásně je také na běžkách, vyrazit můžete například na Kvildu nebo Modravu. Bílá stopa je zde strojově upravována po celou zimu.

Běžky Kvilda (8)
Běžky Kvilda (1)Běžky Kvilda (2)Běžky Kvilda (3)Běžky Kvilda (4)Běžky Kvilda (5)Běžky Kvilda (7)Běžky Kvilda (8)Běžky Kvilda (9)Běžky Kvilda (10)Běžky Kvilda (11)Běžky Kvilda (12)Běžky Kvilda (13)Běžky Kvilda (14)Běžky Kvilda (15)Běžky Kvilda (16)Běžky Kvilda (17)Běžky Kvilda (19)Běžky Kvilda (18)Běžky Kvilda (20)Běžky Kvilda (21)Běžky Kvilda (22)Běžky Kvilda (23)Běžky Kvilda (24)

Okolí Kvildy i Modravy na Šumavě je rájem pro běžkaře. Stopy jsou zde pravidelně upravovány a vhodné jsou jak pro klasické běžkování, tak i pro bruslení.

V okolí Kvildy a Horské Kvildy na Šumavě se upravují pravidelně po celou zimu desítky běžeckých tras, trasy jsou zde dobře značené. Vynikajícím výchozím bodem pro běžkaře je obec Kvilda. Nabízí hodně parkovacích ploch, kde můžete po celý den nechat své auto. Jsou zde většinou parkovací automaty.

Z Kvildy se můžete vydat na Horskou Kvildu, která je jednou z nejvýše položených obcí v Čechách. Dále přes Filipovu Huť na Lovčí skálu, Černohorskou nádrž a Ptačí nádrž. Z Kvildy na Horskou Kvildu je to 4,5 kilometru a trasa je vhodná i pro začátečníky. V Horské Kvildě máte několik možností občerstvení.

Další trasa z Kvildy vede k Prameni Vltavy. Tato cesta je ale do kopce, měří 7 km. Za Pramenem Vltavy se můžete vydat  stoupákem přes Černou horu směrem na Březník, Filipovu Huť či Modravu.

Upravená trasa je také z Kvildy na Bučinu. Tato trasa vede vedle komunikace, po ní se můžete vydat pěšky. Z Bučiny můžete na běžkách vyrazit na Knížecí Pláně.

Častým výchozím bodem pro běžakře bývá také horská obec Modrava. I v jejím okolí najdete hodně upravených běžeckých tras.

Foto: Běžecké trasy v okolí Kvildy- QAP.CZ

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24