Na D5 u Kařezu začalo dlouhodobé omezení. Řidiči zůstali v kolonách

29.04.2016 16:29

ŘIdiči na dálnici D5 v pátek odpoledne zažili šok. Ráno odstartovalo dlouhodobé omezení u Kařezu a hned pořádně prověřilo nervy řidičům. Přinášíme podrobnosti.

Hromadná nehoda na D5 (2)

Řidiči na dálnici D5 musí od pátku počítat s velkými komplikacemi. V úseku zhruba třinácti kilometrů na úrovni Kařezu na Rokycansku odstartovalo dlouhodobé omezení a řidiči tak uvízli v dlouhých kolonách. V době nejsilnějšího provozu projížděli úsekem i zhruba dvacet minut.

V úseku od Mýta až k Cerhovicím se bude měnit povrch vozovky. Práce začaly v pátek ráno. Doprava ve směru na Prahu tak musela být na zhruba 50. kilometru svedena do jednoho, pravého jízdního pruhu. Omezení pokračuje až na kilometr 37,2. K tomuto omezení se navíc přidaly práce i na sjezdu a nájezdu na dálnici u Cerhovic, uzavřený je sjzed ve směru Plzeň - Cerhovice a nájezd ve směru Cerhovice - Praha.

I když řada řidičů, kteří uvízli v kolonách, hned propadla dojmu vážné nehody, za čekáním je skutečně jen omezení. "Ode dneška na dálnici probíhají práce. V úseku je provoz sveden do jednoho pruhu. V místech omezení byl také odstavený kamion, nicméně ten byl jen v odstavném pruhu a provozu nebránil," potvrdil mluvčí policie Jan Koželuh.

Řidiči si navíc na tento stav budou muset zvyknout. Prácě poběží podle všeho minimálně do konce května.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24