QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Domažlicko letěl vrtulník! Kamion se proboural do domu! FOTO

26.03.2018 16:12     26.03.2018 18:34

V Klenčí pod Čerchovem na Domažlicku havaroval odpoledne kamion, narazil do dvou vozidel a jednoho z domů přímo v obci. Pro vážně zraněného řidiče letěl na místo vrtulník.

front

Nehoda se stala přímo v obci Klenčí pod Čerchovem na silnici II/189. Silnice je uzavřena, uzavírka potrvá zhruba do 17. hodiny.

Řidiče museli z auta vyprostit hasiči. „Pacient, muž ročník 1959, je transportován Leteckou záchrannou službou na Emergency Fakultní nemocnice Plzeň – Lochotín. Pacient není v přímém ohrožení života,“ uvedla Ivana Vodehnalová ze záchranky.

Zatím není jasné, proč řidič nákladního vozidla havaroval. "58letý řidič nákladního vozidla z dosud nezjištěných příčin narazil po pravé straně jízdy do dvou zaparkovaných vozidel a rodinného domu, o který se zastavil," popsala havárii mluvčí policie Martina Korandová s tím, že na místo jede i statik, aby zjistil, jak moc je dům poškozen.

Vzhledem k vážnému zranění nebylo možno provést u řidiče na místě dechovou zkoušku.

Na místě zasahovali hasiči PS Domažlice, PS Košutka, PS Slovany a SDH Klenčí pod Čerchovem. "Na místě jsou hasiči s kontejnerem na pažení – budou stabilizovat narušený objekt. Na místo míří statik. Kamion nepřepravoval žádný nebezpečný náklad," uvedl po nehodě mluvčí hasičů Petr Poncar.

Kamion kromě dvou vozidel a domu poškodil i garáž. "V této garáži se nachází nepoškozené vozidlo. Hasiči v této chvíli vynášejí věci z poškozeného domu. Poté se pokusí dostat z poškozené garáže vozidlo ven. Tuto ale bude nejprve třeba zapažit. Jako poslední budou vyprošťovat kamion. Nabouraný dům je staticky velmi poškozen, statik rozhodl, že nemá cenu dále pažit. Aktuálně procházel rekonstrukcí, ale nesloužil zatím k trvalému bydlení. Kromě řidiče nedošlo k dalšímu zranění," uvedl dále mluvčí hasičů.

Dnes nejde o první nehodu kamionu. Brzy ráno havaroval kamion na dálnici D5, dálnice musela být zcela uzavřena (více zde), v neděli se obdobná nehoda stala v Kyšicích nedaleko Plzně, nákladní auto tady rovněž narazilo do domu (fotky a info v článku).

foto: HZSPK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24