QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na hory by mohlo na konci týdne dorazit první sněžení!

03.10.2017 10:51

Ochlazení, které dorazilo do regionu, bude pokračovat a v závěru týdne by mohlo na hory přinést dokonce i první sněhové vločky...

Sněhová situace 27_1_Pavel Němeček

Podle aktuálních výhledů meteorologů musíme až do čtvrtka počítat v regionu většinou s oblačnou oblohou a přeháňkami nebo deštěm. Místy nicméně bude i polojasno. Teploty mají stoupat na zhruba 15 stupňů.

Od pátku se ale ještě ochladí a v nejvyšší polohách by se měly objevovat dokonce i sněhové srážky...

V pátek nás podle ČHMÚ čeká proměnlivá oblačnost a v polohách nad 1200 metrů smíšené nebo i sněhové srážky. V noci klesnou teploty na 6 stupňů, přes den vystoupí jen mezi 9 až 13 stupňů.

V sobotu bude převážně oblačno, na většině území přeháňky, které budou v nejvyšších polohách hor přechodně smíšené nebo sněhové. V noci budou teploty klesat mezi 7 až 3 stupně, někde dokonce i jen na 1 stupeň a objeví se také přízemní mrazíky. Přes den naměříme 9 až 13 stupňů.

A velmi podobně to bude vypadat i v období od neděle do úterý příštího týdne. Bude převážně oblačno, na většině území s přeháňkami nebo občasným deštěm. Na horách se pak budou dál objevovat smíšené srážky nebo i sněhové. Teploty v noci se budou držet jen kolem 3 stupňů a ty denní jen kolem 10.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24