QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Hracholuskách se topil muž, měl v sobě tři promile

16.07.2017 19:09

Záchrannou službu, vodní záchranku i policii v neděli odpoledne zaměstnal opilec, který se topil na Hracholuskách na Plzeňsku. Muž skončil v nemocnici.

IMG_6666

Záchranka musela v neděli odpoledne řešit od začátku prázdnin už několikátý případ v souvislosti s koupáním. Bohužel tentokrát v tom sehrál roli především alkohol.

Oznámení o tonutí muže na Hracholuskách přijala záchranka zhruba kolem páté hodiny odpoledne. Na místo vyrazila jak pozemní posádka záchranky ze Stříbra, tak vodní záchranáři i policie. Muže se podařilo z vody zachránit ještě před příjezdem záchranných složek. Následně ho záchranka převezla do fakultní nemocnice v Plzni, muž byl při vědomí. Podle informací Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje měl v sobě 3 promile.

"Dnes jsme ve spolupráci s vodní záchrannou službou a státní policií zasahovali na přehradě Hracholusky, kde tonul muž s 3 promile alkoholu. Zachráněn byl především díky laickým svědkům události, kteří si tonoucí osoby všimli. Tímto jim velice děkujeme. Znovu opakujeme, že koupání pod vlivem alkoholu je hra s lidským životem," informovala ZZSPK.

Během letošních prázdnin jde už o několikátý případ v souvislosti s koupáním. O minulém víkendu musely složky IZS zasahovat v lomu ve Štěnovicích, kde se topil mladík po skoku do vody (podrobnosti se dočtete v článku zde), na začátku minulého týdne pak vyjížděli zchranáři k Liblínu, kde se topil senior (více se dočtete zde).

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24