Na scénu DJKT vstoupí nový muzikál, tentokrát s dětmi v hlavních rolích

01.02.2017 17:19

Divadlo J. K. Tyla chystá další premiéru a tentokrát se dočkají hlavně ti nejmenší diváci. Přichází muzikál "Jeníček a Mařenka". Podívejte se na FOTKY!

Divadlo J. K. Tyla přináší další titul pro nejmenší diváky, v sobotu 4. února od 17 hodin bude mít na Malé scéně DJKT premiéru dětský muzikál "O Jeníčkovi a Mařence aneb Jak to dobře dopadlo".

Muzikálové zpracování známé pohádky zvolila přímo pro Malou scénu Lilka Ročáková: „Při hledání titulu mě zcela okouzlila hudební pohádka Jany Havlatové, která jako autorka libreta, písňových textů i hudby vytvořila muzikál nejen plný vtipu, ale také poezie. Nově připsala postavy dvou klaunů, kteří provázejí dějem Jeníčka a Mařenku a prožívají s nimi všechny jejich radosti i trápení,“ prozrazuje bývalá sólistka opery a režisérka, která už v DJKT uvedla několik dětských oper (O Rusalce, Bastien a Bastienka, Žvanivý Slimejš a Kocour v botách), ale také jeden titul pro dospělé operní fajnšmekry, jednoaktovou operu Francise Poulenca a Jeana Cocteaua Lidský hlas.

Autorka muzikálu Jana Havlatová, známá díky svým dětským rolím v populárních seriálech (žákyně Jitka Povejšová v My všichni školou povinní, Terezka Cirklová v Synové a dcery Jakuba Skláře, Ludmila Karasová v Cirkusu Humberto), napsala muzikál v roce 1999 pro svou tehdy malou dceru Simonku a nyní jej upravila nové inscenaci na míru.

Do titulních rolí Jeníčka a Mařenky jsou obsazení dětští herci: Václav Klimeš v alternaci s Martinem Vojáčkem a Marie Nocarová s Barborou Drsovou. V rolích roztančených kytiček se představí děti z baletní školy DJKT v choreografii Kristýny Potužníkové a Charlotte Pščolkové. Příběhem provedou děti klaunové Červenáček a Oranžáček v podání Lukáše Ondruše a Charlotte Pščolkové a samozřejmě nebude chybět ani hodný tatínek v podání Romana Krebse. V dvojroli parádivé macechy a hrůzostrašné ježibaby se představí Hana Sýkorová Spinethová. Představení živě doprovází čtveřice smyčcových nástrojů.

FOTO: Pavel Křivánek

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24