Na Slovanech začala další uzavírka! Opravy Chválenické pokračují - FOTKY

07.07.2018 9:38

Rozsáhlá rekonstrukce Chválenické ulice na Slovanech v Plzni, jejíž první část proběhla před třemi lety, pokračuje. Další fází je část od křižovatky s ulicí U Školky po Jasmínovou.

7
7123465

Rozsáhlá rekonstrukce Chválenické ulice na Slovanech v Plzni odstartovala v roce 2015. Thedy došlo na úsek mezi křižovatkou s ulicí U Školky až po náměstí Milady Horákové. V současné době začalo její pokračování. DStavební práce budou probíhat ve dvou etapách a kompletně by mělo být hotovo na konci října.

"Rekonstrukce uvedené ulice, která je součástí regenerace sídliště Slovany, je vyvolána především snahou o zlepšení podmínek pro parkování a zajištění bezpečného obousměrného průjezdu vozidel a současně také zvýšení komfortu a bezpečnosti pro chodce a ostatní účastníky silničního provozu, např. návrhem zpomalovacího prvku – zvýšené plochy křižovatky Chválenická – U Pumpy," informovala Správa veřejného statku města Plzně.

Přípravné práce v podobě kácení stromů probíhaly už v úplynulých týdnech. Teď začala platit úplná uzavírka v úseku od křižovatky s ulicí U Školky až do křižovatky s ulicí U Pumpy. První fáze stavební akce by měla skončit v závěru prázdnin. Na ní naváže další etapa až ke křižovatce s Jasmínovou ulicí, ta potrvá od začátku září do konce října. 

Chválenická ulice zažívá největší zátěž v průběhu školního roku. Sídlí v ní totiž 25. základní škola, tedy jedna z největších v Plzni. V lokalitě tak není nouze o dopravní kolapsy, zejména v ranních a odpoledních hodinách. Právě úsek mezi ulicí Jasmínová a křižovatkou s ulicí U Školky využívají rodiče k příjezdu ke škole, stejně tak jako školní autobusy. Začátek školního roku tak nejspíš bude pro řidiče hodně velkou zkouškou nervů.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24