Na Špičáku znovu připadl sníh. Otevřená bude většina sjezdovek

25.02.2016 10:49

Jako na houpačce. Tak to v aktuální zimní sezóně vypadá na Šumavě. Jako tradičně ale před víkendem opět napadl nový sníh. Jaká je aktuální situace? Jak to bude o víkendu?

Zahájení sezóny na Špičáku (17)

Oblevu střídá ochlazení, déšť sněžení. Takový je průběh letošní zimní sezóny na Šumavě. I tak mají provozovatelé areálů alespoň trochu štěstí. Ochlazení a sněžení totiž přichází téměř pravidelně před víkendem. Také o nadcházejícím víkendu tak bude na Špičáku otevřena většina sjezdovek.

Do čtvrtečního rána napadlo na Špičáku v horních partiích až 10 čísel nového sněhu, v nižších pak okolo 7 centimetrů. Navíc se přidal mráz a mohlo se tak rozjet zasněžování i ve spodní části areálu.

"Ke všem dosud otevřeným sjezdovkám tak ještě přibude horní úsek černé Šance. Lyžovat se může až k její nejstrmějšímu části, odtud se bude přejíždět na sjezdovku Slalomovou číslo 3. K dispozici nově budou i další spojovací úseky mezi jednotlivými tratěmi,“  řekl k aktuálnímu stavu provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.

Nepodaří se otevřít jen areál pod hotelem Sirotek, k dispozici ale budou dětská hřiště a cvičné tratě na jiných místech. Špičák bude navíc o tomto víkendu patřit výhradně lyžařům a snowboardistům, protože tentokrát není na programu žádná akce, ani závody a podobně.

Sezóna na Špičáku? Shodná s počasím - jako na houpačce...

Letošní proměnlivá zima se podepisuje i na průběhu sezóny v areálu na Špičáku. S ochlazením návštěvníci vždy přibývají, oteplení je odradí. A provozovatelé to skutečně nemají s počasím letos snadné. Například minulou sobotu na Špičáku během dne sněžilo a do půlnoci napadlo okolo 15 čísel sněhu, krátce po půlnoci ovšem začalo pršet a většina sněhu zmizela. Navíc na začátku týdne pak na Šumavě znovu pršelo. Ochlazení dorazilo v úterý a s ním i sněžení. Díky mrazům se navíc mohlo začít opět se zasněžováním.

"Těmto výkyvům samozřejmě odpovídala i návštěvnost – v pondělí nikdo nelyžoval, včera ve středu si na Špičáku užívalo již několikátý návrat zimy přes 1000 lidí," informuje areál. 

Aktuální informace můžete průběžně sledovat také na webu www.lyzovani.spicak.cz nebo na facebooku areálu.

FOTO: ilutrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24