QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Šumavě nasněží až dvacet čísel sněhu! ČHMÚ vydal výstrahu

20.11.2017 11:51

Na Šumavě by během pondělí a noci na úterý mělo nasněžit až dvacet centimetrů sněhu. Meteorologové opět varují kvůli sněhovým jazykům.

Sněhová situace 27_1_Pavel Němeček (9)

Zima o sobě v posledních dnech dává znovu vědět. Meteorologové v pondělí vydali další výstrahu. V průběhu pondělí a noci zasáhne zejména Klatovsko silné sněžení a na Šumavě by mělo napadnout i dvacet centimetrů sněhu.

"V pondělí (20.11.) bude vítr na horách místy dosahovat v nárazech rychlosti 20 až 25 m/s, tj. 70 až 90 km/h. Vítr bude večer slábnout. Na horách napadne do půlnoci na úterý (21.11.) 10 až 20 cm nového sněhu. V důsledku kombinace sněžení a čerstvého větru se budou v polohách na 800 m n. m. místy tvořit sněhové jazyky, ojediněle i závěje," informoval ČHMÚ. Výstraha před sněhovými jazyky platí do osmé hodiny večer.

Sníh ale na horách dlouho nevydrží. V dalších dnech bude počasí v regionu ovlivňovat teplá fronta. V úterý bude sněžení postupně přecházet v déšť ve všech polohách, tedy i na horách. Teploty se dostanou mezi 5 až 8 stupňů, na horách budou mezi 1 a 4 stupni.

Ve středu nás čeká zataženo, během dne bude mraků ubývat na oblačno až polojasno. Nejnižší noční teploty klesnou mezi 5 až 2 stupně, nejvyšší denní vystoupí mezi 7 až 10.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24