Na Šumavě panuje slunečné počasí. Fotky ze Železnorudska

30.12.2016 20:10

Krásné slunečné počasí panuje v těchto dnech na Šumavě. A zdá se, že sluníčko na horách vydrží ještě po celý silvestrovský víkend. Podívejte se na aktuální fotky ze Železnorudska.

Cesta z Gerlovy Hutě do Železné Rudy (2) Cesta z Gerlovy Hutě do Železné Rudy (2)
Cesta z Gerlovy Hutě do Železné Rudy (1)Cesta z Gerlovy Hutě do Železné Rudy (2)Cesta z Gerlovy Hutě do Železné Rudy (3)Cesta z Gerlovy Hutě do Železné Rudy (4)Cesta z Gerlovy Hutě do Železné Rudy (5)Cesta z Gerlovy Hutě do Železné Rudy (6)Cesta z Gerlovy Hutě do Železné Rudy (7)Cesta z Gerlovy Hutě do Železné Rudy (8)Cesta z Gerlovy Hutě do Železné Rudy (9)Cesta z Gerlovy Hutě do Železné Rudy (10)Cesta z Gerlovy Hutě do Železné Rudy (11)louka pod Sirotkem Špičák (1)louka pod Sirotkem Špičák (2)louka pod Sirotkem Špičák (3)lyžařský areál Špičák (1)lyžařský areál Špičák (2)lyžařský areál Špičák (3)lyžařský areál Špičák (4)lyžařský areál Špičák (5)lyžařský areál Špičák (6)lyžařský areál Špičák (7)lyžařský areál Špičák (8)

V pátek bylo na Šumavě slunečno, na Gerlově Huti bylo přes den kolem minus tří stupňů Celsia, na Špičáku se teploty vyšplhaly přes nulu. Odpoledne tam byly dva stupně Celsia.

Moc sněhu sice na Šumavě není, i tak si ale návštěvu hor užijete. Na Špičáku byla v pátek odpoledne v obležení hlavně rodinná sjezdovka Dolní šance, která je krásně upravená. Lyžaři ale mohou jezdit až na vrchol sedačkovou lanovkou a dolů využít jednu upravenou sjezdovku. Přírodního sněhu není dostatek, na svazích leží technický sníh. I tak si tu ale lyžovačku užívá hodně lyžařů. V provozu je i malá poma, která vás vyveze k parkovišti. 

Přímo v Železné Rudě nebo třeba na svahu pod Sirotkem moc sněhu opravdu neleží. My jsme vyzkoušeli cestu z Gerlovy Hutě do Železné Rudy. Tady to alespoň vypadá, že na Šumavě panuje zima. Při dobrých sněhových podmínkách jsou ale na cestě z Gerlovy Hutě strojově upravené běžecké trasy. Zatím ale není dost sněhu, a tak se trasy neupravují. Někteří běžkaři si přesto nenechali ujít sluneční počasí a na běžky vyrazili. Museli se ale spokojit pouze s vyšlapanou stopou.

Slunečné počasí má být na Železnorusku i nadále. Na silvestrovský víkend slibují meteorologové sluníčko, jasno a maximálně 3 stupně Celsia.

foto: QAP.CZ

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24