QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Šumavě vládne jarní počasí, Špičák jede i dál naplno

16.02.2017 9:39

I přes oteplení mají sjezdovky v areálu na šumavském Špičáku stále kolem 80 čísel sněhu. Na víkend se chystají speciální závody i testování špičkových lyží.

SDC14850

Slunečná obloha, teploty nad nulou a v podstatě počasí, které by odpovídalo spíš březnu. Tak to v tomto týdnu vypadá na Šumavě. Oteplení se podepisuje i na kvalitě sněhu. Nejlepší podmínky si tak vyznavači zimních sportů užijí v dopoledních hodinách.

"V tomto týdnu jsme, byť ještě v únoru, zažívali podmínky typické pro druhou polovinu března. Lyžovalo se na firnu. Povrch sjezdovek je velmi dobrý dopoledne, po obědě už vyšší teploty v kombinaci s vysokým počtem lyžařů sněhovou vrstvu zvrásní. S tím bohužel nic nesvedeme, upravovat rolbami můžeme zase až večer,“ charakterizuje současný stav provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.  

Postupně se v příštích dnech čeká i mírné ochlazení a mohlo by připadnout i pár čísel přírodního sněhu. Na nadcházející víkend se navíc chystá i doprovodný program. V sobotu i v neděli se v areálu odehraje Rock point Test, tedy testování sjezdových lyží od špičkových výrobců lyžařského vybavení. Začátek bude vždy od 9:30. Po oba dva dny je možnost otestovat mnoho zajímavých modelů již pro sezonu 2017-18.

Od pátku 17. února do neděle 19. února se navíc na Špičáku koná jeden ze závodů letošní série Světového poháru v PARASKI = kombinace obřího slalomu a seskoku padákem na přesnost. Více zde.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT