Na Šumavu dorazilo jaro, první vodáci vyrazili na řeky - FOTKY

26.03.2017 16:32

Jaro už definitivně dorazilo i na Šumavu, která má za sebou nádherný slunečný víkend. Na řekách už se dokonce objevili první vodáci. Podívejte se na fotky!

10
1025467891211131415161718

Plzeňský kraj má za sebou první jarní víkend a počasí se opravdu snažilo. Po nějaké době přineslo opět slunečnou oblohu. Jarní počasí dorazilo také na Šumavu, kde se dokonce na řekách objevili i vodáci.

Definitivní tečku za zimní sezónou v neděli ohlásil také lyžařský areál na Špičáku. Tam už bylo před víkendem v podstatě jasné, že víkendové lyžování bude nejspíš poslední. Žádné velké přívaly sněhu už se nečekají, a tak se lanovka v neděli rozjela naposledy. Zahájení letní sezóny se plánuje na 3. června.

Šumava nicméně v příštích měsících rozhodně úplně opuštěná nezůstane. Tradičně s příchodem jarního počasí se začíná plnit pěšími turisty a cyklisty. Znát to bylo už o tomto víkendu. Návštěvnost areálů už příliš vysoká nebyla, nicméně pěších turistů se objevila celá řada. Někde se dokonce nechali zlákat i vodáci a ti netrpěliví vyrazili na první splouvání řek.

4

FOTO: Pavel Němeček, orfoto.cz - Modrava, Čeňkova pila

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24