Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Šumavu dorazilo sněžení - ZÁBĚRY Z KAMER

11.01.2016 11:47     11.01.2016 14:17

Šumava se v pondělí dočkala dalšího sněžení. Od rána připadlo několik centimetrů sněhu, běžkaři si ale zatím musí počkat. Podívejte se na záběry z webkamer.

Foto_www.sumavanet.cz-Horská Kvilda
Foto_www.arber.de_JavorFoto_www.sumavanet.cz_Železná RudaFoto_www.sumavanet.cz-Horská KvildaFoto_www.sumavanet_Kvilda_Jezerní potokFoto_www.sumavanet.cz_Pancíř

Šumava má za sebou první víkend ve znamení zimní sezóny a milovníkům zimních sportů se nejspíš blýská na lepší časy. Od pondělního rána na Šumavě sněžilo a podmínky by se v příštích dnech měly ještě vylepšovat. Počkat si ale zatím musí běžkaři.

Hned začátek nového pracovního týdne začal na Šumavě novou dávkou sněhu. Vzhledem k teplotám kolem nuly je ale sníh spíš mokrý. "Od rána sněžilo, připadlo několik centimetrů. V Železné Rudě máme teď tak deset čísel. Jde ale o mokrý, těžký sníh. Teploty se navíc teď pohybují kolem nuly," řekl k aktuální situaci Václay Šebelík ze železnorudského infocentra.

Zatímco velké lyžařské areály už zahájily sezónu a alespoň částečně sjezdovky otevřely, běžkaři si zatím musí počkat. "Stopy se zatím nedají strojově upravovat. V okolí Železné Rudy už se nicméně v posledních dnech první běžkaři objevili. Rozhodně to ale není na nové běžky," dodává Václav Šebelík.

V okolí Horské Kvildy by se stopy mohly začít upravovat v závislosti na počasí nejspíš v příštích dnech. Předpověď totiž slibuje, že by mělo začít mrznout a také by mělo přibývat sněhových srážek. Více podrobností k nové předpovědi najdete zde. Aktuální informace pro běžkaře jako tradičně zveřejňuje server www.bilastopa.cz.

Na Železnorudsku je aktuálně v provozu částečně lyžařský areál na Špičáku, také Nad Nádražím a jedou také Samoty. Jak to na Šumavě vypadalo o víkendu, se můžete podívat v reportáži zde.

FOTO: www.sumavanet.cz, www.arber.de

SDÍLEJTE ČLÁNEK
PK právník pracovní místo
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT