QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Na Šumavu se vrátila zima! Aktuální fotky ze Železné Rudy!

04.02.2016 11:41

Počasí jako na houpačce provází jarní prázdniny! Kdo vyrazil s dětmi na Šumavu, užívá si rozmary počasí. Jak to aktuálně vypadá a kolik sněhu už napadlo?

FOTO_QAP_CZ (25)
FOTO_QAP_CZ (1)FOTO_QAP_CZ (2)FOTO_QAP_CZ (3)FOTO_QAP_CZ (6)FOTO_QAP_CZ (9)FOTO_QAP_CZ (8)FOTO_QAP_CZ (10)FOTO_QAP_CZ (12)FOTO_QAP_CZ (11)FOTO_QAP_CZ (13)FOTO_QAP_CZ (14)FOTO_QAP_CZ (15)FOTO_QAP_CZ (16)FOTO_QAP_CZ (17)FOTO_QAP_CZ (18)FOTO_QAP_CZ (19)FOTO_QAP_CZ (20)FOTO_QAP_CZ (21)FOTO_QAP_CZ (22)FOTO_QAP_CZ (23)FOTO_QAP_CZ (25)FOTO_QAP_CZ (29)FOTO_QAP_CZ (26)FOTO_QAP_CZ (31)FOTO_QAP_CZ (32)FOTO_QAP_CZ (33)FOTO_QAP_CZ (34)FOTO_QAP_CZ (35)FOTO_QAP_CZ (36)FOTO_QAP_CZ (40)FOTO_QAP_CZ (44)FOTO_QAP_CZ (43)FOTO_QAP_CZ (46)

Na Šumavu se vrátila zima, od čtvrtka znovu sněží! A areály znovu mohou pracovat na spuštění více sjezdovek a vylepšení stavu na sjezdovkách, které zůstaly v provozu. Ve fotogalerii najdete aktuální fotky ze Železné Rudy.

Začátek jarních prázdnin nebyl ideální. V pondělí na Šumavě celý den pršelo a v horských střediscích už tak zůstaly jen poslední zbytky sněhu. Více v naší reportáži z pondělí zde.

Velmi teplo bylo v úterý, ve středu už se trochu ochladilo a z oblohy spadla sem tam vločka, sněžení ale provázel i déšť a sníh se rozpouštěl. Úplně jiná situace je už ale ve čtvrtek. Sněžit začalo v noci, nejvíce zatím nasněžilo na Javoru, kde v horních partiích napadlo dokonce 15 cm sněhu.

Útrapy letošní zimy řeší také v největším lyžařském areálu na Špičáku. Pondělní obleva donutila provozovatele uzavřít část sjezdovek. Noční vichřice z úterý na středu, přerušila zase dodávku proudu ve skiareálu (více zde). Teď se situace vylepšuje.

„Dnes do rána připadlo 5 centimetrů sněhu, teplota klesla pod bod mrazu a spustili jsme zasněžování. Už dnes je tak mimo trvale otevřené sjezdovky Slalomovou (č.3) a rodinnou Spodní Šanci pro lyžaře k dispozici i horní úsek modré sjezdovky Turistické (č.1). Na víkend by se nám pak mělo podařit otevřít celou U Zalomeného  (č.2) a pokud ještě něco připadne tak i dětský areál pod hotelem Sirotek,“ uvedl ve čtvrtek dopoledne provozní ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík.   

foto: QAP.CZ

 

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24