QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nadprůměrné teploty budou pokračovat až do začátku října

12.09.2016 7:01

Poměrně vysoké teploty a také slunečné počasí nás bude provázet i v dalších čtyřech týdnech. Na konci tohoto týdne ale přece jen přijde přechodně ochlazení.

DSC01742

Podle nové měsíční předpovědi ČHMÚ bude období od 12. září až do 9. října i dál teplotně nadprůměrné a nepokazí to ani déšť. Přechodně by se ale počasí mělo pokazit na konci tohoto týdne.

"V prvním týdnu předpovědi (12.9. až 18.9.) bude pokračovat na tuto roční dobu velmi teplé slunečné počasí, se silně nadprůměrnými denními teplotami. Ke změně začne docházet koncem týdne. V dalších dvou týdnech (19.9. až 2.10.) budou teploty klesat, avšak průměrné denní teploty pravděpodobně i v těchto dvou týdnech zůstanou nad dlouhodobými průměry. Poslední týden předpovědi (3.10 až 9.10.) předpokládáme teplotně průměrný nebo mírně nadprůměrný," informoval ČHMÚ.

Srážkově bude celkově období podprůměrné, i když už na konci tohoto týdne by přece jen mělo zapršet. Každopádně celkově bude srážek spíš méně a pokračovat tak bude sucho, dál bude také hrozit nebezpečí vzniku požárů.

Třicítky vystřídá déšť! Přechodné ochlazení dorazí v závěru tohoto týdne

Podle nové týdenní předpovědi bude až do čtvrtka ovlivňovat počasí oblast vyššího tlaku, takže teploty se udrží hodně vysoko. V pátek už bude ale přicházet ochlazení, které vydrží i během víkendu.

Od pondělí do čtvrtka bude jasno nebo skoro jasno s teplotami odpoledne až okolo 30 stupňů. Noční teploty se budou pohybovat mezi 15 a 11 stupni.

V průběhu pátku bude polojasno, postupně ale bude od západu přibývat oblačnost a dojde na přeháňky nebo i bouřky. Teploty vystoupí odpoledne na 20 až 24 stupňů. V noci naměříme 17 až 13 stupňů.

Od soboty do pondělí bude blačno až zataženo, občas se bude vyskytovat déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty budou klesat mezi 15 až 10 stupňů, postupně mezi 12 až 7. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 18 až 23.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24