QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nádraží Jižní Předměstí se "vybarvilo"! Rekonstrukce jede naplno - FOTKY

24.06.2015 11:03

Rozsáhlá rekonstrukce nádražní budovy Plzeň Jižní Předměstí se dostává do finální fáze. Hotovo bude během léta a už v září se nově opravený objekt otevře veřejnosti. Podívejte se, jak se prostory proměnily!

Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (31)
Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (1)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (2)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (3)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (4)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (5)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (6)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (7)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (8)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (9)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (10)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (11)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (12)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (13)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (14)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (15)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (16)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (17)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (18)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (19)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (20)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (21)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (22)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (23)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (24)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (25)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (26)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (27)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (28)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (29)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (30)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (31)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (32)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (33)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (34)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (35)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (36)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (37)Nádraží Plzeň Jižní Předměstí _QAP_foto (38)

Rekonstrukce budovy nádraží Plzeň Jižní Předměstí u Borské ulice odstartovala na začátku letošního roku a už teď se proměnila k nepoznání. Opravy za zhruba 40 milionů budou hotové v průběhu léta. První návštěvníci se do nově opravených prostor podívají už v polovině září.

Jedna z budov nádraží Plzeň Jižní Předměstí, která v posledních letech sloužila kulturním akcím, se konečně dočkala rozsáhlé rekonstrukce. I díky dotacím z Evropském unie mohly obří práce na začátku letošního roku vypuknout a po zhruba půl roce už je jasné, že se ze zchátralého objektu stane naprosto nečekaně nádherné kulturní prostředí. Opravou prošla nejen fasáda, kterou vidí kolemjdoucí, ale ohromný kus práce už je jasně znát i v interiérech budovy.

Část, která bude přístupná veřejnosti, bude mít dva kulturní sály, kavárnu i vstupní halu. Hlavní ze sálů pak bude mít kapacitu až sto padesát lidí. "Bude to takzvaný black box s univerzálním využitím, který se bude moct upravit do různých variant podle potřeby. Bude tam hlediště pro až sto padesát lidí, ale bude se tam moct udělat i otevřený prostor," popisuje Roman Černík, umělecký ředitel a jednatl JOHAN centra, které v budově působí už několik let.

Přímo ve vstupním prostoru vyroste infobox, prodej vstupenek a umělecko - literární kavárna.

První návštěvníci se do nově opravené budovy podívají v září! Opravy vyjdou na zhruba 40 milionů...

Otevření se opravená budova dočká v září, kdy se tam odehraje část programu Mezinárodního festivalu Divadlo. První část programu ve znamení slavnostního zahajovacího projektu proběhne 12. a 13. září a následovat už bude klasický program podle plánu.

Rozsáhlá rekonstrukce vyjde na 40 milionů. Ze dvou třetin jsou náklady financované z Evropské unie. Třetinu prostředků pak poskytla firma Klotz a.s., která je majitelem objektu. Právě za tuto investici si také firma vysloužila jednu z Uměleckých cen města Plzně za rok 2014. Slavnostní ceremoniál proběhne 16. září v Měšťanské besedě a zástupci firmy si převzemou cenu nazvanou Společnost přátelská umění a kultuře/Mecenáš plzeňské kultury.

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT