QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Natáčení na Šumavě ve znamení filmových hvězd Hollywoodu - FOTKY

16.11.2017 10:08

Šumavu si vybral za jedno z míst natáčení nového filmu režisér Václav Marhoul. S ním dorazili i slavní herci Harvey Keitel a Julian Sands. Přinášíme podrobnosti!

Marhoul a Keitel (c) Jan Dobrovský
Marhoul a Keitel (c) Jan DobrovskýJulian Sands (c) Jan DobrovskýHarve yKeitel (c) Jakub ČechJulian Sands 2 (c) Jan DobrovskýPavel Kříž(c) Jakub ČechMarhoul a Sands (c) Jan Dobrovský

Hollywoodské hvězdy Harvey Keitel a Julian Sands, které do svého filmu Nabarvené ptáče získal režisér Václav Marhoul, aktuálně natáčí na Šumavě.

"Harvey Keitel, který před třemi týdny dokončil natáčení nového filmu Martina Scorseseho s pracovním názvem Irishman, přicestoval do Česka na deset dnů, z nichž polovina je natáčecích," informovala za štáb Alice Titzová.

Režiséru Václavu Marhoulovi se podařilo do filmové adaptace světového bestselleru Jerzy Kosińského získat skutečné hvězdy světového formátu. Natáčení se rozeběhlo v březnu letošního roku. O práva k filmu usiloval režisér hodně dlouho. "Román Nabarvené ptáče mě svého času, stejně jako milióny čtenářů po celém světě, zasáhl natolik, že jsem se v polovině roku 2008, po dokončení celovečerního filmu Tobruk, rozhodl vyvinout veškeré své úsilí a um na to, abych získal filmová práva právě k tomuto dílu. To se nakonec podařilo,“ zavzpomínal na začátek náročného projektu Václav Marhoul.

Julian Sands se ve filmu představí v roli zlého sedláka Garbose, Harvey Keitel v roli kněze. Natáčení probíhá akutálně v okolí Hartmanic na Sušicku. Filmaři se ale vydají i do Českého Krumlova. Do českých kin by měl film vstoupit v září roku 2019, světová pramiéra by měla proběhnout v květnu.

FOTO: Jakub Čech, Jan Dobrovský

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24