QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Navštivte Ingolstadt! Město historie, módy a vozů Audi

20.04.2017 11:58

Je tady další tip na výlet k sousedům. Tentokrát vám představíme město Ingolstadt, které je známé výrobou vozů Audi i outletovým městečkem Outlet Shopping Village. Na své si přijdou ale i milovníci historie.

Dachstuhl_Altes_Rathaus_800_07
banner bavorsko cechy eu3ingolstadtDachstuhl_Altes_Rathaus_800_07Kreuztor_800_08465_4644_1_gAudi Forum Ingolstadt foto QAP (1)Audi Forum Ingolstadt foto QAP (3)Audi Forum Ingolstadt foto QAP (2)Audi Forum Ingolstadt foto QAP (4)Audi Forum Ingolstadt foto QAP (5)Audi Forum Ingolstadt foto QAP (6)Audi Forum Ingolstadt foto QAP (7)Ingolstadt foto ingolstadt_deIngolstadt soutlet center_foto centrum (1)Ingolstadt soutlet center_foto centrum (2)Ingolstadt village_foto_QAP_CZ (16)Ingolstadt village_foto_QAP_CZ (21)Ingolstadt village_foto_QAP_CZ (23)

Zhruba dvě a půl hodiny cesty z Plzně a jste tam - v Ingolstadtu, v krásném bavorském městě, kde se snoubí historie s inovací! 

"Ingolstadt návštěvníkům nabízí jedinečnou atmosféru historického města se zcela současnou a moderní atmosférou. Díky pestrému kulturnímu programu, prvotřídním nákupním možnostem a zážitkovým expozicím s automobilovou tematikou bude Váš pobyt zde opravdu nezapomenutelný," láká koordinátorka projektu Bavorsko-Čechy z Arberland Regio Simona Fink.

Tak si pojďme Ingolstadt trochu blíže představit. A hlavně ukázat věci, které byste ve městě neměli minout.

Historie Ingolstadtu se píše už dlouhá staletí a tak si tady přijdou na své milovníci historie. Najdete zde krásné památky jako je palác  Neues Schloss s bavorským muzeem armády Bayerisches Armeemuseum, chrám Asamkirche Maria de Victoria i pozdně gotický kostel Liebfrauenmünster, barokní  budovu Alte Anatomie s německým muzeem Deutsches Medizinhistorische Museum  a vysokou školu, která tehdy byla první univerzitou v Bavorsku. 

Ingolstadt foto ingolstadt_de

Průvodci městem Vám rádi ukáží pamětihodnosti a budou Vám vyprávět  zajímavé příběhy, které se během historie odehrávaly za hradbami města „zpoza hradeb“. Věděli jste například, že Ingolstadt byl působištěm románové postavy Dr. Frankensteina autorky Mary Shelleys, a místem, kde byl v roce 1516 vyhlášen Zákon o ryzosti piva?

Pro milovníky nákupů a relaxace je tady Ingolstadt Outlet Shopping Village! Tato outletová vesnička je samozřejmě hlavně o nákupech. Ale i když tu zrovna nic nenakoupíte, věřte, že váš čas strávený zde, bude báječný. Nejde totiž o jedno velké nákupní centrum, celý komplex je koncipován jako malá vesnička s jednotlivými budovami, kde najdete značkové obchody. Jsou tu i restaurace, kavárny, posezení pod širým nebem, a tak si tady můžete užít celkem příjemný čas.

 

IV 006a 09-13 HR CMYKIngolstadt Village patří do sítě outletových center Chic Outlet Village, to je několik center rozprostřených po celém světě.  „Každý outlet má jinou architekturu, záleží na tom, u kterého města leží,“ vysvětluje tourist manager centra Andreas Fienbork. A tak zatímco u Londýna je outletové městečko s obchody, které vypadají jako staré anglické domy, z domů v outletu u Barcelony zase sálá stará španělská kultura. A jak to vypadá v Ingolstadtu? No podívetjte se sami. Není to sem zas tak moc daleko.

Naší reportáž z outletového centra najdete zde.

Dalším ojedinělým cílem pro turisty i místní jsou Audi Forum Ingolstadt s muzeem Audi mobile a prohlídky automobilky Audi. Tady si přijdou na své milovníci vozů! My jsme před časem muzeum navštívili, reportáž najdete zde.

 

Více informací najdete na: www.ingolstadt-tourismus.de

Další tipy k německým sousedům najdete v naší rubrice Tipy do Bavorska nebo na webu bavorsko-cechy.eu.

foto: QAP.CZ, IC Bavorsko-Čechy, ingolstadt.de

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24