QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nehoda autobusu u Všerub! Mezi zraněnými jsou i děti - FOTKY

14.06.2017 8:10     14.06.2017 8:46

Vážná nehoda uzavřela ve středu ráno křižovatku u Všerub na severním Plzeňsku. Došlo ke střetu osobního auta a autobusu, který převážel školní děti. Na místo vyjely všechny složky IZS.

1
12354

K nehodě došlo na křižovatce na obce Všeruby a Kunějovice na severním Plzeňsku kolem půl osmé ráno. Na místo okamžitě vyjely všechny složky IZS. V péči zdravotníků skončilo hned několik osob, včetně dětí z autobusu.

"Dnes před půl osmou se stala dopravní nehoda u Kunějovic směrem na Všeruby. Došlo ke střetu osobního auta a autobusu, který převážel děti. Křižovatka musela být úplně uzavřená," řekla k nehodě mluvčí policie Martina Korandová s tím, že příčiny nehody se stále zjišťují a dechové zkoušky byly ale u řidiče autobusu i řidičky auta negativní.

Hasiči na místo vyslali jednotku z Košutkya také evakuační autobus. "Z autobusu unikla nafta. Hasiči přečerpali obsah nádrže do náhradních barelů a zasypali skvrny sorbentem. Velitel zásahu si na místo vyžádal zástupce ČSAD s odtahovou službou, která se postarala o vyproštění a odtah autobusu," říká k zásahu mluvčí hasičů Pavla Jakoubková.

Stejně tak k nehodě vyjela záchranka hned s několika posádkami. Na místo byl vyslán i speciál na řešení mimořádných událostí. "Do FN Plzeň byly po ošetření odvezeny 2 dospělé osoby a 2 děti. Dalších 8 dětí vyšetřila lékařka a jelikož nebyly zraněny, ponechala je na místě, kde si je přebírají rodiče," uvedl k nehodě mluvčí záchranky Martin Brejcha.

FOTO: ZZSPK

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24