QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nehody u Třemošné! Při jedné se zranili tři lidé, druhá uzavřela hlavní tah

30.04.2016 12:04     30.04.2016 14:34

K vážné havárii došlo v sobotu na přímém úseku silnice u Třemošné. Řidič nejspíš přehlédl jedoucí kolonu aut a strhl řízení. Krátce na to došlo k hromadné nehodě.

DN Nezvěstice (2)

Všechny složky IZS musely v sobotu dopoledne vyjíždět k Třemošné, kde havarovalo osobní auto. Přesné příčiny havárie jsou stále v šetření, nicméně vypadá to, že řidič se plně nevěnoval řízení a na jedoucí kolonu zareagoval na poslední chvíli. Manévr ale nezvládl, výsledkem jsou tři zranění. Nedlouho po první nehodě se stala u Třemošné i hromadná nehoda.

Havárie se přitom odehrála na přímém, dobře přehledném úseku silnice. "Řidič jedoucí od Třemošné dojel jedoucí kolonu vozidel, podle všeho se ale plně nevěnoval řízení. Než aby narazil do vozu před sebou, strhl řízení vpravo, kde s vozidlem havaroval. Následkem nehody byly zraněny tři osoby, které byly převezené do nemocnice," popisuje mluvčí policie Jan Koželuh.

Řidič byl na místě podrobený dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem. S komplikacemi museli nicméně počítat řidiči, kteří místy projížděli. "Doprava byla v průběhu odstraňovní následků havárie řízená kyvadlově," doplnil mluvčí policie.

Hromadná nehoda uzavřela hlavní tah I/27...

Zhruba kolem 13. hodiny došlo k hromadné nehodě na hlavním tahu I/27 za Třemošnou směrem na Plasy. Tato nehoda hlavní tah úplně uzavřela. "K nehodě došlo zhruba 500 metrů od první havárie. Na přímém úseku došlo k zadnímu střetu hned tří vozidel. Komunikace musela být uzavřená a doprava byla odkláněná přes Horní Břízu," řekl k další nehoda Jan Koželuh.

Při nehodě nemělo dojít k vážným zraněním. Malé dítě nicméně mělo skončit v nemocnici kvůli preventivnímu vyšetření.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24