QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Největší hradní zřícenina Rabí se v prosinci otevře návštěvníkům

27.11.2016 10:19     27.11.2016 18:25

Hrady a zámky jsou sice zavřené, některé se ale v adventním čase otevírají návštěvníkům. Na Rabí můžete vyrazit oslavit svátek sv. Mikuláše nebo zažít Vánoce na hradu.

terasa paláce

3. prosince můžete na Rabí oslavit svátek sv. Mikuláše. "V nebi plném andílků si pohrajete a zasoutěžíte v několika andělských zastaveních. U nebeské brány pak můžete pošeptat do ucha sv. Mikuláši svá tajná vánoční přání. Pro malé i velké zlobivce je připraveno začouzené peklíčko v hradním sklepení. Již nyní si Lucifer s čertíky připravuje malá šibalská překvapení a také pilně zapisuje do Knihy hříchů všechny špatné skutky," píše se na stránkách hradu.

Akce se bude konat za každého počasí a není nutná rezervace. Dětem můžete přinést vlastní mikulášskou nadílku a dát ji andělům u vstupu.

10. prosince pak mlžete na Rabí zažít Vánoce a navštívit speciální zimní podvečerní prohlídky s neopakovatelnou atmosférou. Dozvíte se, jak kdysi lidé trávili dobu adventu a Vánoc, postavy středověkých obyvatel hradu ožijí... Na nádvoří bude připravený velký oheň, bude k mání svařák a teplý čaj, hrát bude středověká hudba.

Protože se tyto speciální prohlídky těší velké oblibě a mají omezenou kapacitu, měli byste si udlěat rezervaci na e-mailu info@hradrabi.cz nebo na telefonním čísle 376 596 235.

ilustrační foto - www.hrad-rabi.eu

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24