Některé Plzeňské karty mohou mít problém s dobitím

05.01.2016 14:48

Plzeňské dopravní podniky upozorňují cestující, že některé starší karty, se kterými se lidé odbavují bezobslužně, mohou mít problémy. Vyřeší je přímo na úseku Plzeňské karty.

94216

Starší tipy Plzeňských karet mohou mít problémy s nahráváním nových kuponů. Dopravní podniky upozorňují, že se to týká především zákazníků, kteří se od května 2011 odbavují takzvaně bezobslužně. Na bankomatech České spořitelny mohou mít totiž problémy. S těmi pomohou klientům také specialisté přímo v sídle úseku Plzeňské karty v Divadelní ulici.

Komplikace nastaly v souvislosti s novinkami, které v posledních letech u Plzeňských karet a celého systému proběhly. "PMDP upozorňují své dlouhodobé zákazníky, kteří se od května 2011 odbavují bezobslužně, na možné problémy při dobíjení na bankomatech České spořitelny. Na Plzeňských kartách, na kterých nebyla provedena žádná operace na kamenném prodejním místě Plzeňské karty od května 2011, nemohlo proběhnout založení nových aplikací na kartu potřebných k nahrání kuponu. V takovém případě je nezbytné dostavit se na jakékoliv prodejní místo (PMDP, CAN nebo ČD) a nechat si kartu aktualizovat," informovaly dopravní podniky.

Dopravní podniky také mimořádně pro tyto kienty otevřou sídlo úseku Plzeňské karty v Divadelní ulici, kde se o záležitosti úředníci také postarají. "Pracoviště v Divadelní ulici ale bude přijímat jen klienty s tímto konkrétním problémem," důrazně upozorňuje mluvčí společnosti Kateřina Fránová s tím, že na pracovníky úseku se mohou lidé orbátit ve všední dny od 8 do 16 hodin.

PMDP přestávají posílat obsílky černým pasažérům ve věku od 15 do 18 let...

Další aktuální novinku hlásí dopravní podniky také v souvislosti s jízdami na černo. "Od nového roku nově nebudeme obesílat černé pasažéry ve věku od 15 let do 18 let. Toto opatření mělo v minulých letech minimální dopad na úhradu přirážek k jízdnému, pokut,“ říká předseda představenstva PMDP Michal Kraus. Obesílání dětí do 15 let zůstává i nadále v platnosti.

Dopravní podniky v závěru roku opět vyhlásili takzvanou amnestii pro černé pasažéry. Ten, koho revizoři odhalili během amnestie, měl šanci "uniknout". Pokud si do patnácti dnů od odhalení pořídil přeplatné minimálně na 93 dnů a prokázal se s ním v pokladně, zaplatil jen 40 korun. Během prosince tak dostalo šanci 126 černých pasažérů, amnestii využilo dvanáct procent.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT