Nepomuk ovládne na několik dnů pouť! Kolotoče se rozjedou už v pátek

16.05.2017 14:53

Jeden z vrcholů turistické sezóny zažije v příštích dnech Nepomuk na jižním Plzeňsku. Město doslova ovládne pouť. Řidiči by měli počítat s parkováním na vyhrazených plochách.

photo-ct-1031-1600--

Květnová svatojánská pouť v Nepomuku se už třetím rokem rozjede ve velkém stylu. Letos proběhne od 19. do 21. května. Pouť opanuje doslova celé centrum města a naláká opět i davy návštěvníků z okolí. Kromě pouťových atrakcí bude připravený také bohatý kulturní program.

Hlavní program bude probíhat o víkendu, už od pátku ale bude centrum Nepomuku lákat hlavně milovníky atrakcí. "Již v pátek odpoledne budou v provozu všechny atrakce na velkém náměstí A. Němejce, které po dlouhá léta zajišťuje firma pana Lagrona z Klatov. Na náměstí a v přilehlých ulicích nebudou samozřejmě chybět ani stánky s obvyklým sortimentem, ale to až v sobotu a v neděli," láká místostarosta města Pavel Kroupa.

Pouť bude v podstatě v celém středu města. "Staročeská pouť se opět bude rozkládat na menším, Přesanickém náměstí, Plzeňskou ulicí se pak propojí s hlavním tělem pouti. Opět zde budou řemeslné a farmářské stánky, pivo z minipivovarů, malé občerstvení i posezení a historické atrakce typu ručního kolotoče či střelby z luku. Atmosféru dotvoří pouliční umělci, kterých bude celá řada. Balkánské rytmy přiveze skupina Tabasker, staropražské písničky Kontušovka, nebude chybět flašinetář ani kejklířské divadlo Panoptikum Maxe Fische či šermířské ležení rytířů ze Žichovic. Šermíři předvedou i nějaké to vystoupení a v neděli dojde též na pohádku o Červené Karkulce v podání Tetro Rajdo," dodává místostarosta města. Kompletní program na všechny tři dny najdete zde.

Pro návštěvníky z okolí budou připravená záchytná parkoviště...

Návštěvníci, kteří na pouť dorazí z okolí, by měli počítat se záchytnými parkovišti, která budou hned na třech místech. Ti, kteří budou přijíždět od Plzně, by měli využít parkoviště v areálu pneuservisu u hráze Špitálského rybníka na vjezdu do města. Na příjezdu od Horažďovic bude připravené parkoviště u čerpací stanice Pyramida a směrem od Písku se bude parkovat v Nádražní ulici a U Sokolovny. Parkování bude zdarma.

Řidiči mohou nicméně využít i další místa, kde je stání povolené, organizátoři ovšem upozorňují, že může docházet k zácpám a také nedostatku míst.

FOTO: Město Nepomuk

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24