Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Gymnázium na Mikulášském otevřelo nové učebny v podkroví

02.09.2010 18:46

Gymnázium na Mikulášském náměstí v Plzni získalo sedm nových učeben, kabinety a zázemí rekonstrukcí podkroví. Moderní výukové prostředí tu za téměř 30 milionů korun vzniklo během několika měsíců.

e
aaabcdefghijk

Ve čtvrtek 2. září otevřelo vedení Gymnázia na Mikulášském náměstí v Plzni slavnostně nových 454 metrů čtverečních školy. Vznikly v zrekonstruovaných podkrovních prostorách, kde bylo vybudováno sedm učeben, kabinety pro pedagogy i zázemí pro studenty.

Projekt Rozvoj vzdělávacích kapacit Gymnázia Mikulášské náměstí Plzeň byl podpořen dotací z Regionálního operačního programu NUTS II Jihozápad dotací ve výši téměř 28 milionů korun. "Vzniklo zde sedm učeben, kam se vejde 176 studentů," uvedl zástupce ředitele gymnázia Mgr. Jan Hosnedl při slavnostním otevření. Za téměř 30 milionů korun tu byly postaveny: učebny anglického jazyka, českého jazyka, výtvarná dílna, učebna matematiky, dvě učebny výpočetní techniky a učebna dějepisu, zeměpisu a základů společenských věd. V upraveném podkroví nechybí ani kabinety, sociální zařízení a na chodbách odpočinková místa pro studenty.

Ve všech nových učebnách budou studentům a profesorům sloužit dotykové tabule, projekční technika a notebooky pro žáky.

"Přemýšlím, co bych tu měl říct, vzpomínky se ještě nehodí, tak starý nejsem, ale přeci jen si vzpomínám, když jsem na těchto prknech stál naposledy, tak jsme nacvičovali Drdovy Hrátky s čertem," prozradil absolvent Gymnázia Mikulášské náměstí Plzeň a současný ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil při slavnostním zahájení v aule školy a pokračoval: "Hrál jsem tehdy poustevníka, teď zde stojím po 16 letech jako ministr spravedlnosti a přemýšlím, jaký je v tom rozdíl." Pospíšil dále na adresu gymnázia prozradil, že se v životě nenadřel tolik, jako za studií tady. "Ty čtyři roky, to bylo nejvíc intenzivní práce v mém životě. Ale mám tento ústav rád, navázal jsem tu přátelství, která trvají dodnes. Například s kolegou Baxou. To přátelství vzniklo kvůli tělocviku, i když jsme byli každý z jiné třídy, vyvinuli jsme taktiku "Jak přežít tělocvik s profesorem Šimánem".

Pro rektora Západočeské univerzity Josefa Průšu, dalšího absolventa gymnázia na Mikulášském náměstí, byl návrat na půdu školy příjemným zážitkem. "Půda pro nás bývala zakázaným místem, nyní už je to jinak," smál se Průša a dodal: "Rád přicházím na místa, kde jsem strávil příjemné tři roky."

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství