Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Řidiči jsou nenapravitelní. Policisté se v Plzni zaměřili na alkohol za volantem

07.12.2021 9:38

Policisté na celém území města Plzně v průběhu jednoho večera a noci kontrolovali řidiče a odhalili desítky dopravním přestupků i řidiče pod vlivem alkoholu. Upozorňují, že takové akce budou i nadále pokračovat.

Hasiči Železná Ruda - kopie

Plzeňští policisté realizovali v pátek 3. prosince od šesté hodiny večer do půlnoci na celém území města dopravně bezpečnostní akci. Primárně se zaměřili na alkohol a jiné návykové látky za volantem.

„Policisté zkontrolovali desítky řidičů osobních automobilů, dodávek, nákladních vozů nebo motocyklů. V průběhu večera a noci policisté zkontrolovali na 154 vozidel a zjistili celkem 20 přestupků v dopravě. Uložili celkem 17 blokových pokut v příkazním řízení na místě a ve třech případech oznámili řidiče příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání. U dvou osob bylo při kontrole zjištěno, že řídili pod vlivem požitého alkoholu. V jednom případě neměl řidič v pořádku technický stav vozidla,“ sdělila policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Řidiči se také většinou prohřešili tím, že u sebe neměli jeden z dokladů, které jsou potřebné pro řízení a provoz vozidla, nebo se zapomněli připoutat bezpečnostním pásem.

Policisté upozorňují, že budou i nadále v podobných akcích pokračovat.

 

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství