QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nová týdenní předpověď: Po tropech přijde rychlé ochlazení

25.08.2016 7:01

Teploty až okolo 35 stupňů a slunečná obloha. Tak to bude vypadat v regionu až do konce víkendu. Pak ale dorazí poměrně prudké ochlazení až o patnáct stupňů.

DSC01740

V nadcházejících dnech dorazí do regionu hodně vysoké teploty. Postupně se budou šplhat až k 35 stupňům. Už na začátku příštího týdne ale tropické období ukončí bouřky.

"Tlaková výše bude zvolna postupovat ze střední Evropy k východu a po její zadní straně bude pokračovat příliv velmi teplého vzduchu od jihu, který ukončí začátkem příštího týdne zvlněná studená fronta od západu. V závěru období bude přes střední Evropu od jihozápadu postupovat tlaková výše, po jejíž zadní straně se na naše území obnoví příliv teplého vzduchu od jihu," informuje ČHMÚ.

Od čtvrtka až do neděle bude obloha v regionu jasná a neočekávají se žádné srážky, ani zvětšená oblačnost. Postupně budou stoupat teploty. Ve čtvrtek naměříme 26 až 30 stupňů, v pátek až okolo 31, v sobotu se pak teploty dostanou mezi 30 až 34 stupňů a v neděli by mohly být až okolo 35 stupňů. Noční teploty se budou pohybovat okolo 15 stupňů.

V pondělí bude sice nejprve jasno nebo polojasno, postupně ale dorazí přeháňky nebo bouřky. Nejvyšší teploty budou okolo 28 stupňů, v noci naměříme 18 až 14.

Od úterý do čtvrtka bude zataženo až oblačno, na většině území bude pršet nebo se budou objevovat přenáňky, někde i bouřky. Postupně bude ale opět jasno nebo polojasno. Nejvyšší denní teploty budou zpočátku 19 až 24 stupňů, postupně naměříme 23 až 28.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24