QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Nový Penny Market ve Starém Plzenci vyvolává vášně! Stát by měl přímo na náměstí

29.01.2015 11:50

Chystaná stavba nového Penny Marketu ve Starém plzenci vyvolává mezi tamními obyvatele velké debaty. Někteří ho chtějí, někteří ne. Vadí jim hlavně jeho poloha, stát by měl přímo na náměstí. Podívejte se na VIZUALIZACI!
 

vizualizace návrhu-1
vizualizace návrhu-1vizualizace návrhu-2Ortofoto_Prodejna_St_Plzenec_01_2015_b

Starý Plzenec na Plzeňsku momentálně diskutuje jedno vemi ožehavé téma. Chystá se stavba nového Penny Marketu. Někomu se to líbí, někomu ne. Odpůrci poměrně logicky argumentují především umístěním obchodního domu v lokalitě, ve které se plánuje. Stát má totiž přímo na historickém náměstí.

Stavba nového Penny Marketu je v současné době ve Starém Plzenci jedním z hlavních témat. Společnost chce obchodní dům postavit na soukromém pozemku, kde teď stojí nákupní středisko. To by mělo jít k zemi a místo něj má vyrůst právě nový Penny Market i s parkovištěm. Vedení města nicméně ještě musí rozhodnout, jestli a za jakých podmínek společnosti prodá nebo smění pozemky pro příjezdovou cestu.

Odpůrci: naprosto nevhodné umístění, zvýšení provozu a menší tržby pro drobné živnostníky...

V současné době se tak ve městě horlivě diskutuje, jestli umístění takového obchodnícho domu na historickém náměstí je vůbec dobré. Ti, kteří jsou proti, argumentují mimo jiné nejen nevhodnou lokalitou pro stavbu, ale i předpokládaným zvýšeným provozem v centru Plzence a také tím, že drobní živnostníci zřejmě přijdou o zákazníky.

Na druhou stranu někteří obyvatelé města poměrně známý obchod vítají. Nejen kvůli širší nabídce sortimentu, ale i proto, že za většími nákupy nebudou muset dojíždět do Plzně. Každopádně všichni se do debaty mohou ještě zapojit, minimálně mohoub říct svůj názor.

O pozemcích pro příjezdovou cestu bude zastupitelstvo diskutovat 9. února! Diskuse se zúčastní i zástupci investorů a mohou přijít i občané...

Zastupitelstvo, kde by se mělo o diskutovaných pozemcích mluvit, je naplánované na 9. února. Jestli ale o něčem vedení města rozhodne, není úplně jasné. "Já ani nevím, jestli vůbec dospějeme k něčemu, co bychom mohli schvalovat. Záleží na diskusi," řekla QAPu starostka města Vlasta Doláková s tím, že diskuse k tématu už teď probíhá na Facebooku a také na webových stránkách města je spuštěné diskusní fórum. V Radyňských listech navíc budou mít lidé k dipsozici i anketní lístky.

Nicméně starostka dodává, že stavba je momentálně v jednání soukromých vlastníků. "Není to iniciativa města, je to obchodní jednání vlastníků. My budeme diskutovat, jestli směníme ty dané pozemky nebo je třeba prodáme, ale to vše se bude teprve diskutovat. Na jednání zastupitelstva 9. února proběhne i veřejná diskuse s občany, budou tam přítomni také zástupci vlastníků a investora," doplnila Vlasta Doláková. Program zastupitelstva začne v 17 hodin. 

Zdroj vizualizace: www.staryplezenec.cz

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24