O víkendu se jede běžkařský závod Kašperská 30, už posedmé

15.01.2018 17:01

Závodníci si mohou zajet 30km trasu volně i klasicky, pro rodiny s dětmi a hobby běžce je připraven 10km závod. Trasa vede z lyžařského stadionu v Churáňově do centra šumavského národního parku.

Foto KAS30 3
Foto KAS30 2Foto KAS30 3Foto KAS30

Atraktivní trasa vedoucí z lyžařského stadionu na Churáňově do centra Národního parku Šumava i výhledy na bývalý skokanský můstek. Na to se mohou těšit všichni běžkaři, kteří vyrazí 20. - 21. ledna na závod Kašperská 30.

On-line registrace na závod probíhají do 16. ledna na www.ski-tour.cz.

Lyžařský stadion na Churáňově je už dlouhé roky jedním z nejoblíbenějších míst, odkud se na Šumavě běžkaři vydávají na své výjezdy. Letos z něj odstartuje již 7. ročník Kašperské 30, druhé zastávky největšího domácího seriálu v běhu na lyžích ČEZ SkiTour.

Foto KAS30 2

Závod nabízí třicetikilometrovou trasu vedoucí převážně Národním parkem Šumava, výběr techniky je však pouze na závodnících.  Mohou absolvovat v sobotu 30 km volně a v neděli 30 km klasicky. Rodiny s dětmi či hobby běžci si mohou v sobotu zaběhnout 10 km klasicky. Pro ty úplně nejmenší jsou připraveny závody Mini Kašperská s okruhy přímo na stadionu.

Trasa 30km okruhu vede z většiny přímo Národním parkem Šumava. Lyžaři se projedou hlubokými šumavskými lesy i rozlehlými zasněženými pláněmi a v závěrečné části závodu vystoupají po horní části sjezdovky Kobyla, kde se otevírají překrásné výhledy do Stašské kotliny. Trasa vede kolem místní dominanty – rozhledny otevřené v zrekonstruovaném skokanském můstku.

Zvýhodněné registrace na závod probíhají on-line do 16. ledna www.ski-tour.cz, přihlásit se je možné i na místě za plnou cenu.

Foto: pořadatel

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24