QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

O víkendu se začne oteplovat. Mraků a deště se ale nezbavíme

27.04.2017 7:01

Ještě v příštích dnech musíme počítat s celkem chladným počasím, postupně se ale bude oteplovat a příští týden budou teploty i okolo 17 stupňů. Čtěte novou předpověď do 4. května.

FOTO_QAP_CZ (8)

Příliv studeného vzduchu bude vrcholit v závěru pracovního týdne. S příchodem května se ale bude postupně oteplovat. Vyšší teploty už naměříme i v neděli.

Ve čtvrtek nás čeká zataženo, na většině území bude pršet nebo se budou objevovat alespoň přeháňky. Od středních poloh by srážky měly být znovu u sněhové nebo smíšené. Teploty budou mezi 6 až 10 stupni.

Také v pátek bude zataženo s deštěm, sněhové srážky by se měly objevit už jen na horách. Nejnižší noční teploty klesnou mezi 6 až 2 stupně, nejvyšší denní vystoupí mezi 4 až 8.

Sobota bude ve znamení převážně oblačné oblohy a stále místy s přeháňkami. Večer už bude ale srážek ubývat, stejně jako oblačnosti. V noci naměříme 5 až 1 stupeň, místy i okolo -1. Denní teploty  budou mezi 9 až 13 stupni.

V neděli už nás čeká polojasno, přechodně i oblačno a přeháňky jen ojediněle. Ráno se budou vyskytovat mlhy. Nejnižší noční teploty budou mezi +2 až -2 stupni, nejvyšší denní mezi 12 až 16.

Také v pondělí bude zpočátku ještě polojasno, během dne ale bude přibývat oblačnost a dorazí i déšť. V noci budou teploty v rozmezí 5 až 1 stupně, přes den mezi 14 až 18.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka podle ČHMÚ: "Zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24