Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská náplavka je částečně pod vodou. V platnosti je výstraha před bouřkami – AKTUÁLNÍ FOTKY

24.05.2024 10:45

Už dva dny je většina řek v Plzeňském kraji rozvodněna. V noci na středu 22. května zasáhl přívalový déšť Domažlicko a Tachovsko, následně se rozvodnily řeky i na Plzeňsku. Jak to aktuálně vypadá na plzeňské náplavce? Podívejte se do naší fotogalerie.

Naplavka_Radbuza 24_5_2024 foto QAP (3)

V noci na středu 22. května zasáhl přívalový déšť Domažlicko a Tachovsko. Intenzivní srážky mají na svědomí vzestup hladin vodních toků. Více jsme psali ZDE.

Zvednuté hladiny řek jsou i na Plzeňsku. Aktuálně hlásí data z ČHMÚ normální stav vodních toků v Plzni. Kvůli zvýšené hladině řeky Radbuzy jsou na Anglickém nábřeží zvednuté mobilní schody, které vedou na náplavku. Ta je aktuálně stále částečně pod vodou.

1. SPA je hlášen na Berounce na Bílé Hoře, ale řeka zde klesá. 1. SPA se setrvalým stavem je na Mži na Hracholuskách a na Úhlavce ve Stříbře. Aktuální data můžete sledovat ZDE.

Mže Plzeň

Dnes bude s přestávkami pršet na většině našeho území. „Místy se přidají i bouřky, které mohou doprovázet krátkodobé úhrny kolem 30 mm a menší kroupy. Večer bude srážková činnost postupně slábnout,“ uvádí aktuálně Český hydrometeorologický ústav.

Hladiny toků by se mohly v následujících hodinách dle meteorologů opět zvednout. „Lokálně se budou vytvářet bouřky s přívalovými srážkami kolem 30 mm za krátký čas, ale vzhledem k nasycení zejména na západě a jihozápadě území mohou i nižší úhrny způsobit rychlé vzestupy malých toků a lokální zatopení. Nelze vyloučit ani menší kroupy do 2 cm. Bouřky se budou pohybovat velmi pomalu k severu,“ uvádí ČHMÚ.

Aktuálně je tedy proto v platnosti výstraha před jevem s vysokou pravděpodobností výskytu: Silné bouřky. Platí pro celý Plzeňský kraj od 24.5.2024 11:00 do 24.5.2024 23:00.

Dle meteorologů zaprší také o víkendu na většině území, a to zejména v odpoledních a podvečerních hodinách. „Ranní teploty budou mezi 14 a 9 °C, odpolední v sobotu od 19 do 23 °C, v neděli od 21 do 25 °C,“ uvádí ČHMÚ.

Foto Plzeň 24/5/2024 QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT