QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Olympijský park předčil očekávání! Chybět nebude slavnostní zakončení

17.08.2016 17:24

Původně se očekávala návštěvnost 80 tisíc lidí, teď to vypadá, že suverénně padne dokonce hranice 100 tisíc návštěvníků. Olympijský park se rozloučí ve velkém stylu!

IMG_0946

Olympijský park Plzeň vzbuzoval před svým otevřením buď velká očekávání nebo hodně pesimistické zvěsti. Už teď je ale možné říct, že slaví ohromný úspěch. Do areálu za Plazou proudí každý den opravdu tisíce lidí, hodně z nich se vrací opakovaně. Do parku dorazili přitom i návštěvníci celkem z daleka.

Do současné doby se počty návštěvníků olympijského parku pohybují kolem 75 tisíc. Původní odhady města jako pořadatele, které byly okolo 80 tisíc lidí celkové návštěvnosti, se tak stoprocentně překonají. Pokud navíc půjde vše stejně jako dosud, budou konečná čísla mnohem vyšší.

"V současné době odhadujeme, že by to mohlo být i okolo 110 až 120 tisíc návštěvníků," říká Jana Komišová, vedoucí Odboru prezentace a marketingu Magistrátu města Plzně.

Velkým tahákem se stal zejména sportovní program jednotlivých klubů. Ohromný úspěch slaví i ranní cvičení. "Zatím se ho zúčastnilo zhruba 12 set lidí," shrnuje Filip Marian z odboru sportu s tím, že každý den před pódium ve Fan zóně dorazí i okolo sedmdesáti lidí.

Podle města do parku zavítali návštěvníci například i z Prahy, Mariánských Lázní, Karlových Varů nebo Chebu.

Závěrečný program se ponese ve znamení ohně a brazilských rytmů...

Olympijský park Plzeň vstoupí dos vého posledního dne v neděli 21. srpna. "Tématem posledního večera se stane oheň, jenž uhasne a poté znovu vzplane jako symbol energie a života. Hlavním místem dění bude Rio pláž ve Fan zóně parku, kam se návštěvníci přesunou po oficiálním zakončení projektu, tedy po 22. hodině. Nedělní večer bude patřit ohňové show, brazilským rytmům, lektorům samby. Město připravilo party jako poděkování veřejnosti a sportovním klubům za jejich nasazení ve sportovní části Olympijského parku Plzeň," říká mluvčí magistrátu Eva Barborková.

Úderem 22.hodiny definitivně uhasne olympijský oheň v parku, nicméně pak přijde podle města na řadu další ohnivé překvapení. "Ohnivé překvapení odvede lidi na pláž. Tam je čeká brazilská party, DJ, tanečnice a učitelé samby, tedy neoficiální část,“ přiblížila Jana Komišová.

Naposledy se také v neděli organizátoři přepnou na vysílání z Rio de Janeira a na velkoplošné obrazovce promítnou závěrečný ceremoniál zakončení 31. letních olympijských her.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24