QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opilci, hledané osoby i senioři v nouzi. Strážníci se o víkendu nezastavili

20.02.2017 12:18

Strážníci v Plzni mají za sebou další nabitý víkend. Na konto si připsali několikrát pomoc seniorům v nouzi, zasahovat ale opět museli i u opilců a v pohotovosti byla také záchranka.

Kontroly tábořišť_QAP_foto (10)

Během uplynulého víkendu si strážníci připsali na konto hned několik zásahů a rozhodně se nedá říct, že šlo o drobnosti. Hned třikrát vyjížděli na pomoc seniorům, kteří si je přivolali domů.

Ve dvou případech se pak strážníkům podařilo dopadnout hledané muže policií. V jednom případě šlo o muže, který se původně povaloval na silnici ve Skvrňanské ulici. V dalším případě pak na sebe strážníky upozornil muž v Sokolovské tím, že vybíral kontejner. I ten byl v databázi hledaných. Krom toho museli strážníci dvakrát řešit případy krádeží v supermarketech.

Nejvíc práce měli ale jako obvykle s opilci. První zásah si na konto připsali už v pátek večer na Americké. "Na místě na strážníky čekal oznamovatel a vypověděl, že viděl, jak se muž sedící opodál potácel v silnici a následně upadl na chodník, přitom se udeřil do hlavy. Hlídka samozřejmě začala zjišťovat, zda je muž zdravotně v pořádku. Čtyřicetiletý muž se zničehonic rozhodl, že půjde domů a na důkaz toho se postavil, nohy ho však neunesly a hned při prvním kroku znovu upadl a způsobil si zranění, která bylo nutné ošetřit," popisuje mluvčí městské policie Jana Pužmanová. Muž měl v sobě skoro 2 a půl promile. Na ošetření ho dopravila záchranka i za asistence strážníků a následně putoval na záchytku.

Hned v sobotu dopoledne si hlídka dojela pro opilce na tramvajovou zastávku na Masarykovo náměstí, kde museli muž pod vlivem dokonce pomáhat vystoupit z tramvaje. V neděli pak strážníci vyjížděli na Světovar. Také v tomto případě našli opilce v tramvaji. U něj už to vypadalo skutečně na otravu alkoholem. "Po probuzení se vůbec neorientoval místem ani časem, proto raději byli přivoláni záchranáři, aby zkontrolovali jeho zdravotní stav. Lékař pak vyšetření rozhodl, že ho převezou na záchytku," dodává mluvčí strážníků.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24