Opilci, úrazy i převozy miminek! Záchranka se na "čarodějnice" nezastavila

01.05.2017 15:58

Bujaré oslavy "pálení čarodějnic" a stavění májky poměrně vydatně zaměstnaly i záchranku v Plzeňském kraji. Záchranáři měli hodně práce hlavně s opilými lidmi!

Ačkoliv noc z posledního dubna na prvního května se co do počtu výjezdů nedá srovnat například se silvestrovskými oslavami, práce měli záchranáři požehnaně.

V drtivé většině případů stál přitom za zdravotními problémy alkohol. "Vyjížděli jsme k velkému množství osob, co si přivodili pod vlivem alkoholu úraz a někteří i vážný s bezvědomím. Řešila se také různá napadení. Naštěstí jsme nezaznamenali žádný případ, kdy by někdo například spadl do ohně, neošetřovali jsme ani žádné popáleniny, což nám udělalo radost," shnrul mluvčí záchranky Martin Brejcha.

Ve dvou případech záchranka dokonce vyjížděla v souvislosti s příchody miminek na svět. "Výjezdová skupina z Plzně s Neotýmem FN Plzeň musela dvakrát realizovat sekundární transport novorozenců do fakultní nemocnice na Lochotín," dodává mluvčí krajské záchranky.

Pokud jde o samotné počty výjezdů, tak čarodějnická noc nebyla mimořádná. Nicméně podstatně se od těch jiných lišila z pohledu skladby výjezdů. "Bylo víc opilců, než interních či neurologických výjezdů," uzavírá Martin Brejcha.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT