Opilec si ustlal přímo u záchytky, nadýchal skoro čtyři promile

17.01.2017 9:29

V podstatě jen několik kroků museli absolvovat plzeňští strážníci s namol opilým mužem, aby ho dopravili na záchytku. Opilec si totiž ustlal na chodníku přímo u záchytky.

FOTO_Městská policie Plzeň

Strážníky v Plzni v posledních dnech opět enormně zaměstnávají opilci a výjezdy na záchytku. Jen během víkendu museli do speciálního zařízení dopravit čtyři opilé. Tentokrát ovšem nemuseli jezdit nijak daleko.

O ležícím namol opilém muži informoval strážníky svědek. Hlídka, která vyjela na místo, našla totálně zpitého ležet jen kousek od záchytky. "Strážníci se s mužem, který byl navíc znečištěný, snažili navázat hovor, což se jim ale přes jeho alkoholové opojení příliš nedařilo. Díky silné opilosti nebyl schopen samostatné chůze, proto mu museli nakonec pomoci. Zároveň u něj také provedli dechovou zkoušku, která byla pozitivní. Výsledkem byla naměřená hodnota 3,94 promile," říká mluvčí městské policie Jana Pužmanová s tím, že strážníci muže zkrátka sebrali a na záchytku převedli.

Hodnota okolo čtyř promile přitom v posledních dnech není u opilců, se kterými měli strážníci co do činění, nijak výjimečná. Například opilec na nádraží, který o víkendu skončil také na záchytce, nadýchal dokonce 4,10 promile. Rekordmankou mezi opilými ženami pak byla "dáma" v jedné z hospod na Doubravce. " Paní si ustlala na židli v restauraci v Polední ulici. Alkohol ženu natolik zmohl, že nezvládala odejít po svých. A nebylo divu, protože dechová zkouška u ní ukázala, že jí v dechu koluje 3,66 promile. Její následná cesta vedla rovněž do protialkoholní záchytné stanice," přidává jeden z víkendových případů Jana Pužmanová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24